Svart-hvitt både om rødt og hvitt
Av Erling Hjelmeng, prof. dr. juris, UiO Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og… Les mer
Av Erling Hjelmeng, prof. dr. juris, UiO Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og… Les mer
Hva om den lokale kjøttbedriften, sammen med sitt opplæringskontor eller alene, tar kontakt med sin lokale skole med restaurant- og matfag når invitasjonen sendes ut, og tilbyr seg å hjelpe… Les mer
Av Terje Wester, styreleder i KLF Det er et nytt år, og vi i kjøtt- og fjørfebransjen ser frem til 2024 med spenning. Blir det nok ferske råvarer til å levere… Les mer
Av Geir Pollestad, landbruks- og matminister Jeg er opptatt av at vi har en aktiv og profesjonell kjøttbransje. NM i kjøttprodukter har i så måte over år vist at den norske… Les mer
Av Egon Holstad, Redaktør og kommentator i Avisa iTromsø Det er vanskelig å argumentere mot myndighetersom øyensynlig bare vil ditt eget beste. Men det er viktig å gjøre det, simpelthen… Les mer
Gjestekommentar i bladet Kjøttbransjen nummer 2, 2023 av Espen Lynghaug, Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk NHO Mat og Drikke Denne lett omskrevne tittelen kommer fra rekrutteringsutvalgets rapport Uten fagarbeidere – ingen… Les mer
Gjestekommentar av Ole Erik Almli, adm.dir. i NHO Mange norske bedrifter opplever krevende tider. Jeg vil gjerne takke kjøttbedriftene som også i krise sørger for mat til norske bord. Først gjennom… Les mer
Av Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk, NHO Mat og Drikke Norsk matindustri er Norges største fastlandsindustri og et avgjørende ledd i verdikjeden for matens reise fra jord til bord…. Les mer
Gjestekommentar av Alfred Bjørlo, venstres medlem i Næringskomiteen på Stortinget Venstre er lei av at regjeringen somler med strømstøtte til bedrifter som er særlig utsatt for høye strømpriser. Vi har… Les mer
Av Lene Westgaard-Halle, Stortingsrepresentant (H) Både landbruks- og dagligvarepolitikken setter ofte bønder opp mot forbrukere. Inntekter for dem som driver i næringen mot priser for dem som handler i butikken…. Les mer
NM i kjøttprodukter = mangfold og kvalitet Gjestekommentar av Dag Henning Reksne, adm. direktør MatPrat NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt… Les mer
Ikke hopp bukk over konkurranseloven! Lars Sørgard, direktør i Konkurransetilsynet Mange bedriftsledere setter seg godt inn i arbeidsmiljøloven og skattelovgivningen, men glemmer konkurranseloven. Det kan koste de dyrt. Se for… Les mer
Ståle Gausen, Styreleder i KLF Koronaåret 2020 ble et svært spesielt år. For de av våre medlemmer som har foodservice som hovedmarkeder, så har dette vært et svært tøft år…. Les mer
Det er nok av stemmer i samfunnsdebatten som dømmer kjøttbransjen nord og ned. Kjøttproduksjon er ikke bærekraftig – verken for dyr, folk eller miljø, hevdes det. Argumentene kjenner vi, og… Les mer
Av Ingunn Midttun Godal, adm. direktør i Mattilsynet Digitalisering berører alle bransjer og landbruket er kanskje den næringen som har kommet lengst i å dele data. Det innebærer utfordringer, men… Les mer
Konkurrenter og kollegaer – en henstilling fra hjertet! Ståle Gausen Styreleder i KLF Bjørn-Ole Juul-Hansen KLF-direktør KLFs medlemsbedrifter er helt kritisk viktige ledd i den lange, biologiske verdikjeden fra jord… Les mer
– Ta inn så mange lærlinger dere kan i høst Petter H- Brubakk, Adm. direktør, NHO Mat og drikke Den norske mat- og drikkevarenæringen er i omstilling -, og i… Les mer
(S)nyt Norge? Magne Supphellen Professor i markedsøkonomi, NHH Er merkeordningen Nyt Norge et effektivt virkemiddel for å øke omsetningen av norske matvarer? Neppe. Stiftelsen Matmerk feiret nylig 10-års jubileum for… Les mer
– Spis mer norsk kjøtt Daniel Slakter Annis pølsemakeri i Mathallen Den som velger å ikke spise kjøtt har aldri opplevd nyrøkte frankfurtere rett ut av røykskapet, eller har fått… Les mer
Hurra for norsk juleribbe! Nina Sundqvis, adm. direktør i Matmerk Jeg hører med til dem som heier på ribbe-laget julaften, og ribba skal være ei skikkelig stor, dyr norsk ribbe…. Les mer