Kaklende galskap fra sunnhetstyranniet
Av Egon Holstad, Redaktør og kommentator i Avisa iTromsø Det er vanskelig å argumentere mot myndighetersom øyensynlig bare vil ditt eget beste. Men det er viktig å gjøre det, simpelthen… Les mer
Av Egon Holstad, Redaktør og kommentator i Avisa iTromsø Det er vanskelig å argumentere mot myndighetersom øyensynlig bare vil ditt eget beste. Men det er viktig å gjøre det, simpelthen… Les mer
Gjestekommentar i bladet Kjøttbransjen nummer 2, 2023 av Espen Lynghaug, Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk NHO Mat og Drikke Denne lett omskrevne tittelen kommer fra rekrutteringsutvalgets rapport Uten fagarbeidere – ingen… Les mer
Gjestekommentar av Ole Erik Almli, adm.dir. i NHO Mange norske bedrifter opplever krevende tider. Jeg vil gjerne takke kjøttbedriftene som også i krise sørger for mat til norske bord. Først gjennom… Les mer
Av Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk, NHO Mat og Drikke Norsk matindustri er Norges største fastlandsindustri og et avgjørende ledd i verdikjeden for matens reise fra jord til bord…. Les mer
Gjestekommentar av Alfred Bjørlo, venstres medlem i Næringskomiteen på Stortinget Venstre er lei av at regjeringen somler med strømstøtte til bedrifter som er særlig utsatt for høye strømpriser. Vi har… Les mer
Av Lene Westgaard-Halle, Stortingsrepresentant (H) Både landbruks- og dagligvarepolitikken setter ofte bønder opp mot forbrukere. Inntekter for dem som driver i næringen mot priser for dem som handler i butikken…. Les mer
NM i kjøttprodukter = mangfold og kvalitet Gjestekommentar av Dag Henning Reksne, adm. direktør MatPrat NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt… Les mer
Ikke hopp bukk over konkurranseloven! Lars Sørgard, direktør i Konkurransetilsynet Mange bedriftsledere setter seg godt inn i arbeidsmiljøloven og skattelovgivningen, men glemmer konkurranseloven. Det kan koste de dyrt. Se for… Les mer
Ståle Gausen, Styreleder i KLF Koronaåret 2020 ble et svært spesielt år. For de av våre medlemmer som har foodservice som hovedmarkeder, så har dette vært et svært tøft år…. Les mer
Det er nok av stemmer i samfunnsdebatten som dømmer kjøttbransjen nord og ned. Kjøttproduksjon er ikke bærekraftig – verken for dyr, folk eller miljø, hevdes det. Argumentene kjenner vi, og… Les mer
Norske bønder viser vei med deling av data Ingunn Midttun Godal Adm. direktør i Mattilsynet Foto: Mattilsynet Digitalisering berører alle bransjer og landbruket er kanskje den næringen som har kommet… Les mer
Digitalisering i landbruket – det nye gullet? Bjørn Iversen Adm. Direktør i Landbrukets Dataflyt Norsk landbruk er en av de mest digitaliserte næringene i Norge og dermed også svært langt… Les mer
Konkurrenter og kollegaer – en henstilling fra hjertet! Ståle Gausen Styreleder i KLF Bjørn-Ole Juul-Hansen KLF-direktør KLFs medlemsbedrifter er helt kritisk viktige ledd i den lange, biologiske verdikjeden fra jord… Les mer
– Ta inn så mange lærlinger dere kan i høst Petter H- Brubakk, Adm. direktør, NHO Mat og drikke Den norske mat- og drikkevarenæringen er i omstilling -, og i… Les mer
(S)nyt Norge? Magne Supphellen Professor i markedsøkonomi, NHH Er merkeordningen Nyt Norge et effektivt virkemiddel for å øke omsetningen av norske matvarer? Neppe. Stiftelsen Matmerk feiret nylig 10-års jubileum for… Les mer
– Spis mer norsk kjøtt Daniel Slakter Annis pølsemakeri i Mathallen Den som velger å ikke spise kjøtt har aldri opplevd nyrøkte frankfurtere rett ut av røykskapet, eller har fått… Les mer
Hurra for norsk juleribbe! Nina Sundqvis, adm. direktør i Matmerk Jeg hører med til dem som heier på ribbe-laget julaften, og ribba skal være ei skikkelig stor, dyr norsk ribbe…. Les mer
Mat og politikk Dag-Henning Reksnes, Adm. dir., MATPRAT Det nye politiske flertallet i Oslo kommune har bestemt at det skal serveres kjøttfrie skolemåltider og at eldre på kommunale institusjoner i… Les mer