Eksporten gir økt foredling
Kjøttforedling er en viktig del av EMIs virksomhet og tett innpå halvparten av de ansatte arbeider med bl.a. pølseproduksjon. Foredlingsdelen av virksomheten omfatter mer enn 30 ulike produkter og 40… Les mer
Kjøttforedling er en viktig del av EMIs virksomhet og tett innpå halvparten av de ansatte arbeider med bl.a. pølseproduksjon. Foredlingsdelen av virksomheten omfatter mer enn 30 ulike produkter og 40… Les mer
Landbruks- og matdepartementet har fastsatt endringer om administrative tollnedsettelser og fordeling av tollkvoter for landbruksvarer. Endringene innebærer et nytt forvaltningssystem ved import av kjøtt fra dyr som er slaktet uten bedøvelse i tråd med religiøse tradisjoner.
Landbruks- og matdepartementet forslår å åpne for tollkvote og nedsatt tollsats for import av kjøtt som er slaktet på måter som ikke er tillatt i Norge.