Berget av kraftinnsats fra ledelse og ansatte
Takket være intens innsats fra de ansatte og ikke minst det faktum at eierne i lange perioder jobbet gratis for å redde bedriften, fikk Gunnar Ruud Catering AS i Oslo… Les mer
Takket være intens innsats fra de ansatte og ikke minst det faktum at eierne i lange perioder jobbet gratis for å redde bedriften, fikk Gunnar Ruud Catering AS i Oslo… Les mer
Som vanlig i årets første utgave av bransjebladet, har et 20-talls bedrifter blitt bedt om å svare på fire konkrete spørsmål om fjoråret og året vi nå er inne i…. Les mer
Sykefraværet i kjøttbransjens bedrifter synes ikke i nevneverdig grad å ha gått ut over produksjonskapasiteten nå før jul. Det må bli konklusjonen etter at bladet Kjøttbransjen har gjennomført en spørreundersøkelse… Les mer
Regjeringens nye nasjonale koronatiltak får store konsekvenser for kjøttbedrifter som leverer typiske juleprodukter til restaurant-bransjen. Bedrifter vi har snakket med rapporterer om halvering av salget av julemat nå i desember…. Les mer
KBS for kjøtt i tung motbakke Kjøttprodukter i KBS-markedet hadde en tilbakegang på 12,8 prosent i volum og 8,6 prosent i verdi i forhold til året før. Det viser ferske… Les mer
Stor bekymring for mangel på arbeidskraft Landets største frittstående skjærebedrift, Axel Andersen i Drammen, opplever mangelen på arbeidskraft som et stadig økende problem. Ja, akkurat nå opplever daglig leder Aksel… Les mer
Norsk Kylling på Støren stenger ned etter et større smitteutbrudd i kommunen. Bedriften gjør dette for å få oversikt og kontroll på utbruddet. Smitten er stor sett knyttet til anlegget… Les mer
Mange bønder er ensomme og mer isolert Isolasjon, ensomhet og psykiske utfordringer. Det har blitt hverdagen for mange norske bønder under pandemien. Øystein Øren, produktsjef med ansvar for landbruk i… Les mer
For ett år siden planla KLF for at Landsmøtet/ERFA-samlingen 2021 skulle finne sted på ærverdige Hankø Hotell og Spa. Nå er det klart at den etterlengtede bransjesamlingen ikke lar seg… Les mer
Mange bedrifter med forbedret bunnlinje Rundt halvparten av de spurte i en spørreundersøkelse KLF har gjort blant medlemsbedriftene, oppnådde faktisk forbedring av tallene på bunnlinjen i perioden fra mars til… Les mer
Snudde brått feil vei for Ruud For firmaet Gunnar Ruud Catering lå det meste til rette for en lysning i september, men så snudde det brått. Per A. Sleipnes Illustrasjon:… Les mer
Effektivt smittevern og dugnad ‘reddet’ Grilstad Effektive smitteverntiltak og god lagånd ble redningen for Grilstad da det brøt ut koronasmitte i fabrikken på Ranheim i oktober. Per A. Sleipnes Dugnaden… Les mer
Ny negativ koronaspiral for mange kjøttbedrifter Per A. Sleipnes Når koronapandemien nå for andre gang i år fører til at spisesteder og restauranter – særlig i Oslo og Bergen –… Les mer
Vi kjører premieutdelingen 29. oktober klokken 14:00 som en ren WebTV-sending uten kjøttbedrifter i salen, men håper dere vil følge web-strømmen.
– Er koronaberedskapen på plass i din bedrift? OSLO Med en pågående korona-pandemi, er manges øyne rettet mot vår bransje siden flere smitteutbrudd i Europa er tilknyttet slakteri- og nedskjæringsvirksomheter…. Les mer
Er innleid utenlands arbeidskraft en kritisk koronafaktor? OSLO Sosiale samlinger av utenlandske arbeidere i påsken, var trolig starten på krisen da FG Kjøttsenteret måtte stenge ned i vår. Til slutt… Les mer
Stengt svenskegrense bidro til mersalg på 156 millioner OSLO / SARPSBORG Etter at reiserestriksjonene ble innført i forbindelse med koronapandemien i mars, opplevde norsk dagligvarehandel i grensehandelsområdene en omsetningsvekst på… Les mer
Kjøttbransjen: – Bedre rustet mot koronasmitte enn andre bransjer OSLO – Gjennom de strenge krav som stilles til god hygiene og gode renholdsrutiner i kjøttbransjens bedrifter, har bransjens bedrifter på… Les mer
Kontantstøtte til kjøttbransjen med varierende treffsikkerhet TROMSØ / OSLO: Kontantstøtten, som bedrifter får på grunn av koronasituasjonen, treffer ikke godt nok for kjøttbransjens bedrifter. Den tar bl.a. ikke høyde for… Les mer
Nordmenn grensehandler 4,5 kilo kjøtt pr. år OSLO Grensehandelen av kjøtt er beregnet til 4,5 kg pr. nordmann årlig ifølge 2018-tall fra Helsedirektoratet. Svinekjøtt, storfekjøtt og kylling som er mest… Les mer