Nyt våren med kjøtt av gullkvalitet
– Norske forbrukere som ønsker å nyte våren med ekstra god kjøttmat, bør følge med når resultatene blir offentliggjort 14. mai. De neste dagene skal 660 produkter bedømmes under NM… Les mer
– Norske forbrukere som ønsker å nyte våren med ekstra god kjøttmat, bør følge med når resultatene blir offentliggjort 14. mai. De neste dagene skal 660 produkter bedømmes under NM… Les mer
5. april var KLF på høring i næringskommiteen og ga innspill til Strategi for auka sjølvforsyning av jordbruksvarer og plan for opptrapping av inntektsmoglegheitene i jordbruket. KLF vektla at bondens… Les mer
– Det ligger store muligheter i å skape gode regionale eller lokale fora med utgangspunkt i KLF-bedrifter over hele landet. Vi kan produktutvikling, produksjonsprosesser, mattrygghet, lovverk, distribusjon, markedsføring, konsepter og… Les mer
Når Fatland-konsernet nå har overtatt alle aksjene i Vossakjøt, innebærer det bl.a. at landets største private kjøttvirksomhet blir en sterk aktør i det voksende lokalmat-markedet for kjøtt og kjøttprodukter. Av… Les mer
Spekeskinkene hans blir revet bort når de kommer i salg og sin naturlige forklaring: Mathias Kolstad på Hommelstad Gård lager etter eget utsagn en unik norsk langtidslagret spekeskinke. Nå skal… Les mer
En støttespiller for den lokale bonden i Levanger-området i forbindelse med returslakt! Det er hva produksjonsbedriften Halsan Kjøtt AS ønsker å framstå som. Bedriften drives av Arnt Olav Grendahl og… Les mer
Nordmenn synes å velge bort lokalmat når prisen på mat stiger i dagligvarebutikkene. Etter mange år med oppgang i salget, peker pilene altså nå kreftig nedover. Av Per A. Sleipnes… Les mer
Væromslag gir grillomslag Grillmaten kommer tidligere og tidligere, men salget er veldig væravhengig. – Hvis det plutselig blir dårlig vær, merker vi det med én gang, forteller butikksjef Jan Magne… Les mer
– Små, lokale matprodusenter er sjanseløse i møtet med offentlige innkjøpsordninger. Det er på høy tid at innkjøpsordningene blir endret. Folk vil nemlig ha stadig mer lokalmat. Av Per A…. Les mer
Både i NM-konkurransen i 2019 og i det siste NM nå rett før jul, oppnådde Fjellgarden Hovden 100 poeng for sin julesylte. Men denne gang ble det NM-tittel for dette… Les mer
Brovold i Innlandet lever videre med nye lokale eiere STANGE: Bedriften Trygve Brovold AS på Stange var truet av nedleggelse, men nå har sju lokale eiere slått seg sammen og… Les mer
Får distribusjonshjelp med lokalmat HOVDEN: Godt Lokalt sørger for at ‘håndarbeid’ fra Setesdal kommer inn i butikkene. – Jeg hadde ikke greit meg uten, men kjedene er etter hvert blitt… Les mer