Nye dommere sikrer NM-kontinuitet
Nye dommere sikrer NM-kontinuitet For to år siden var det blindtarmen som «slo seg vrang». I fjor ødela pandemien for deltagelse, men i år var John Erling Bakke fra firmaet… Les mer
Nye dommere sikrer NM-kontinuitet For to år siden var det blindtarmen som «slo seg vrang». I fjor ødela pandemien for deltagelse, men i år var John Erling Bakke fra firmaet… Les mer
Fana Kjøtt lager Norges beste delikatesseskinke Fana Kjøtt i Bergen lager Norges beste kokte skinke-produkt. Det har kresne og faglig kyndige NM-dommere nå fastslått. Ikke rart da at bedriften selv… Les mer
Produktene bedømmes av en høyt kvalifisert fagjury. Juryen er oppdelt i dommerbord som gir en felles tilbakemelding på produktet. Hver dommer gir individuelt poengscore som danner grunnlag for poengsummen produktet… Les mer
Annis Ringebu fikk KLFs hederspris 2021 En særdeles god ambassadør for en hel kjøttbransje og en bedrift i konstant utvikling. Det var noe av begrunnelsen for at Annis Ringebu ble… Les mer
Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi kjøkkensjefen og en erfaren dommer om hva forbrukerne bør se etter når de handler pinnekjøtt i butikk, og hvordan de best vanner ut og damper pinnekjøttet.
Mens det i Norge finnes flere hundre forskjellige varianter av pinnekjøtt, har forbrukerne frem til nylig møtt ribbe enten som tynnribbe, midtribbe og familieribbe, krydret eller naturell. Men nå kommer premium-ribbene for fullt.
De neste dagene skal erfarne fagfolk på kjøtt smake seg gjennom varianter av julemat og pålegg fra hele Norge. Alt fra pinnekjøtt og medisterkaker til servelat og kokt skinke skal… Les mer
Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi en av kokkene og en erfaren dommer om hva du som kjennetegner det beste lutefiskbaconet. Her finner du julematvinnerne fra NM i… Les mer
– En god ribbe for meg er en klassisk tynnribbe. Den skal gjerne ha litt kjøttmarmorering og et fettlag på toppen som sikrer sprø og fin svor, sier NM-dommer Per… Les mer
Det tok under fem minutter fra det ble åpnet for påmelding til høstens NM i kjøttprodukter til gårdsmatbedriften Garden Oppheim i Ål i Hallingdal hadde meldt på to produkter. Av… Les mer
Her finner du klasseinndelingen som produktene plasseres inn i. Julemat- og pålegg står sentralt denne høsten, og det skal kåres opp til seks eller sju Norgesmestre, rundt 60 gull og… Les mer
Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi en av kokkene og en erfaren dommer om hva du som kjennetegner de beste medisterkakene.
Ask fikk Matmerk-pris OSLO Den økologiske produsenten Ask Gård Foredling ble tildelt Matmerks hederspris i årets NM. Det er sjuende gang denne prisen deles ut og i fjor var det… Les mer
– NM i kjøttprodukter som julekvelden for Matsentralen OSLO – For oss i Matsentralen i Oslo er dette for julaften å regne. Tommelen opp for det bidrag som kommer fra… Les mer
– ABC tilfreds både med eksponering og engasjement OSLO Flere av sponsorene vi har snakket med, er tilfreds både med eksponeringen de fikk og engasjementet rundt årets spesielle kåringsarrangement. En… Les mer
Fem produkter fikk 100 poeng OSLO På fem ulike produkter, tre pølser og to spekeprodukter, fant dommerne absolutt ingenting å trekke. Snadderpølsa (pinnekjøttpølsa) fra Bønes Gårdsmat fikk full poengscore og… Les mer
– Årets NM det mest krevende noensinne OSLO – Dette NM-arrangementet er definitivt det mest krevende jeg har opplevd som dommer. Koronopandemien har vanskeliggjort det aller meste, men jeg er… Les mer
– La osten komme fram i ostepølsa OSLO Hva kjennetegner en god pølse og hvordan skal den tilberedes? Dommer Jørn Skjønhaug og kjøkkenansvarlig Rune Olsson har svarene. Jørn Skjønhaug, en… Les mer
Slik ‘spriter’ grillmester Westerby opp grillmaten Oslo: En søtlig røyklukt brer seg utover nabolaget. Det er ikke en uvanlig duft når grillmester Steve Westerby inviterer venner og familie på grillfest…. Les mer
NM i oktober skal løfte spekematen OSLO Etter at NM i kjøttprodukter (grill og spekemat) denne våren måtte utgå på grunn av koronasituasjonen, er det nå klart at det blir… Les mer