Holmøy slutter hos Furuseth
Holmøy slutter hos Furuseth Henning Holmøy har sagt opp sin stilling som rådgiver for storfe hos Furuseth AS og begynner i tilsvarende stilling hos Nortura. Tore Nilsen får hovedansvaret for… Les mer
Holmøy slutter hos Furuseth Henning Holmøy har sagt opp sin stilling som rådgiver for storfe hos Furuseth AS og begynner i tilsvarende stilling hos Nortura. Tore Nilsen får hovedansvaret for… Les mer
Sorken ny daglig leder i Rørosmat Hilde Sorken (53) er ansatt som ny daglig leder i Rørosmat SA. Hun kommer fra stillingen som markedssjef i Grilstad hvor hun har vært… Les mer
Starter produksjon av turmat på Otta Nortura Ottas gamle slakterilokaler skal nå brukes til å lage frysetørket turmat. De nye produktene vil komme for salg etter nyttår. Produksjonen vil foregå… Les mer
Vekst for lokal mat og drikke Salget av lokalmat og drikke i dagligvarehandelen har hatt en kraftig økning i 2020. Hittil i år er det omsatt lokal mat og drikke… Les mer
Nortura Gol med nye koronatilfeller Flere nye covid 19-tilfeller i Gol i løpet av de siste ukene er alle knyttet til Nortura. Nortura har vært rammet av smitteutbruddet i Gol… Les mer
Grüne Woche i Berlin er avlyst Mat- og landbruksmessen Grüne Woche i Berlin er avlyst. Messen skulle egentlig vært arrangert i januar 2021. Fra Grüne Woche i 2020. Foto: regjeringen.no… Les mer
Roar Stang AS forlenger FFK-avtale Kjøttbedriften i Råde skal med andre fortsette å forsyne fotballklubben i Fredrikstad med kjøttmat. – For oss har dette vært en avtale som har vart… Les mer
Elgkjøtt til en kvart milliard kroner Verdien på kjøttet av elg som blir felt i løpet av en hektisk jaktperiode, er nå beregnet til rundt 250 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Colourbox… Les mer
Nok et resultatmessig svakt tertial for Nortura Den svake økonomiske trenden fortsetter for Nortura. Regnskapet for 2. tertial viser at driftsresultatet endte på 163 millioner kroner – 39 millioner kroner… Les mer
Forbedret marked for kvalitetsull Vekst i etterspørselen etter kvalitetsull blant norske kunder og økte priser på eksport, gjør at utsiktene for kommende sesong nå er mer lovende enn de var… Les mer
Forsøk med saktevoksende kyllinger på ulike uteområder Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) har for tiden et treårig-prosjekt (2018–2021) gående om innovative driftssystemer for økologisk kyllingproduksjon. Tingvoll gard i Møre… Les mer
Koronasmitte også hos Grilstad-ansatte Tre medarbeidere ved Grilstad sin produksjonsavdeling på Ranheim testet i forrige uke positivt. I tillegg ble 22 ansatte satt i karantene. – Situasjonen påvirker ikke produktsikkerheten,… Les mer
Minneord Arnt Johan Eidsmo 28 september døde bransjemannen Arnt Johan Eidsmo, 90 år gammel. Eidsmo ble født på Kvål i Trøndelag, som den yngste av tre søsken. Foreldrene hadde et… Les mer
Leiv Vidar med solid ansiktsløft Bedriften Leiv Vidar får et kraftig ansiktsløft i en helt ny kampanje. Kjøttvareprodusenten Leiv Vidar er nå ute med sin første nye kampanje på flere… Les mer
En rekke firmaer stilte opp for Inderøy Slakteri etter at det brant i bedriften tidligere i år. Det kunne gått langt verre da det brøt ut i brann i deler… Les mer
Betydelig underskudd på storfe- og svinekjøtt i år Den siste prognosen fra Nortura Totalmarked viser at det ligger an til et stort underskudd av storfekjøtt i år. Illustrasjon (modifisert): Colourbox… Les mer
Samarbeid skal skape nye produkter Meråker Kjøtt er utfordret til å samarbeide med andre kjøttforedlere for å lage nye kjøttprodukter. Samarbeid gjør små, lokale kjøttforedlere mer robuste til å tåle… Les mer
Litt svakere for Grilstad Grilstad-konsernet fikk et driftsresultat på 140 millioner kroner i fjor. Det er noe svakere enn året før. Omsetningsmessig i fjor, kom imidlertid konsernet så å si… Les mer
Dansk kylling til Nortura En eventyrlig økning i salget av kylling i landets dagligvarebutikker har bidratt til underskudd på kyllingkjøtt her i landet. Derfor har Nortura valgt å importere 350… Les mer
Norsk Kylling AS først ut med smartbrillen En type briller, som reduserer reisebehovet, er nå tatt i bruk. Norsk Kylling er først ute i matindustrien. Smartbrillene er ikke ny teknologi,… Les mer