Kvoter bidrar til overskudd på storfe og gris
Import på kvoter regnes som en del av det norske markedet. På slutten av året er det igjen ca. 4000 tonn som kan importeres. Mange år er kvoter blitt brukt… Les mer
Import på kvoter regnes som en del av det norske markedet. På slutten av året er det igjen ca. 4000 tonn som kan importeres. Mange år er kvoter blitt brukt… Les mer
Voksende varelagre er i ferd med å bli en stadig større utfordring for svært mange av landets frittstående kjøttbedrifter. Av Per A. Sleipnes I pandemiårene var det knapphet på varer… Les mer
Et storfeslakt som hentes fra reguleringslager tar det gjerne fem døgn å tine. Kvaliteten på kjøttet forringes i prosessen og utvalget av produkter som kjøttet kan benyttes til, reduseres. Av… Les mer
De siste ukene har det bygget seg opp et stort overskudd av storfekjøtt, i nå ligger det rundt 1600 tonn på regulerings-lager. Hovedårsaken er reduserte bestillinger fra industrikundene. Direktør i… Les mer
Som vanlig i årets første utgave av bransjebladet, har et 20-talls bedrifter blitt bedt om å svare på fire konkrete spørsmål om fjoråret og året vi nå er inne i…. Les mer
Stor bekymring for mangel på arbeidskraft Landets største frittstående skjærebedrift, Axel Andersen i Drammen, opplever mangelen på arbeidskraft som et stadig økende problem. Ja, akkurat nå opplever daglig leder Aksel… Les mer
– Mot høyere råvarepriser i landbruket Etter sju magre kommer sju fete år, heter det Bibelen og slik virker det i grunn også i det 21. århundre. Christian Anton Smedshaug… Les mer
Nortura-leveranser skaper stor frustrasjon RAKKESTAD – Måten Nortura har opptrådt på som leverandør av råvarer i 2020 er ikke akseptabel. Forsinkede leveranser og fjerning av rabatter er to stikkord. Jeg… Les mer
KLF frykter at en ny avtale vil gi medlemmene mindre tilgang på norsk kjøtt i form av stykningsdeler og sorteringer.
– Det blir nok ribbe til jul! OSLO – Det er liten tvil om at ribbe er et viktig produkt i tiden som kommer og vi har gode signaler både… Les mer
– Historisk rask endring TRONDHEIM Også styreleder i KLF, Ståle Gausen, registrerer at mange medlemsbedrifter sliter med tilgang på råvarer. Han konstaterer at den raske endringen fra overskudd av mange… Les mer
Prekær råvaremangel skaper fortvilelse i mange KLF-bedrifter OSLO: Mange bedrifter i privat kjøttbransje fortviler over råvaresituasjonen. Det er tomt på lager for praktisk talt alt av råvarer myntet på foredlingsindustrien,… Les mer
KLF ser at det blir det for lite fileter av storfe fra og med mai. Dette er tiden på året der etterspørselen er på topp. Vi ber derfor SLF om nedsatt tollsats på storfe-import etter påske for å hindre at butikker og restaurantene går tomme.
Kjøttbransjen blir ofte beskyldt for å rope ulv på høsten og i førjulstiden med tanke på for lite råvarer tilgjengelig til ribbe- og pinnekjøtt. Vi kan i år komme med en gladmelding. Det er nok til alle!
– Våre medlemmer produserer rundt to tredeler av pinnekjøttet som selges. Nå mangler flere av dem råvarene de har behov for, seier markeds- og prognosesjef Endre Myhr i KLF.