Gledelig med forbedrede inntransportbetingelser
Av Per A. Sleipnes Når de to frittstående slakteriene, Røros Slakteri og Jens Eide AS, nå har fått endret sin status til «store»slakteri, er det all grunn til å skryte… Les mer
Av Per A. Sleipnes Når de to frittstående slakteriene, Røros Slakteri og Jens Eide AS, nå har fått endret sin status til «store»slakteri, er det all grunn til å skryte… Les mer
Av Per A. Sleipnes Reguleringslageret av storfe har vokst seg historisk stort de siste uker og måneder. På det meste har det ligget godt over 5000 storfe på dette lageret. De… Les mer
Av Per A. Sleipnes (leder) De nye kostholdsrådene har fått en hel del oppmerksomhet i mediene de siste uker og måneder. Her i produsentbladet bruker vi i denne utgaven tre sider… Les mer
I denne utgaven av Kjøtt & Eggprodusenten (KEP) presenterer vi Meltvedt gård i Solum utenfor Skien. Den særdeles veldrevne familiegården er spesiell og det på flere måter. Ikke bare fordi… Les mer
Leder av Per A. Sleipnes Det er bare å innse: tiltakene som regjeringen, i samarbeid med SV, har bestemt seg for, er totalt skivebom om de hadde til hensikt å… Les mer
Ulikheten i strømprisene er hovedproblemet Av Per A. Sleipnes Så er det klart hva regjeringen mener norske bedrifter skal tilgodesees med i form av støtte til galopperende strømpriser. Bedrifter med… Les mer
Av Per A. Sleipnes Norske bønder har opplevd en tøff start på dette året. Prisene på bl.a. gjødsel, strøm og fôr har skutt i været og årsakene til det er… Les mer
– Gratulerer med heder, medaljer og NM-titler Per A. Sleipnes Da har dommerne talt, delt ut poeng og gitt nyttige forbedringsråd til en rekke norske kjøttbedrifter. Med andre ord: NM… Les mer
Det har de siste årene pågått en heftig og til tider opphetet debatt om maten vi spiser. Rødt kjøtt blir ofte trukket fram som versting i alle sammenhenger. De som… Les mer
Byrådsvedtak med kraftig bismak Av Per A. Sleipnes Oslo-byrådet synes å ha fått smaken på vegetarmat. Et direktiv fra byrådet pålegger nå alle etater kun å servere vegetarmat på kommunale… Les mer
NM – en opptur i tøffe tider Av Per A. Sleipnes Nå når NM i kjøttprodukter er vel i havn, dommerne har sagt sitt om norske kjøttprodukter og bedriftene har… Les mer
Et mørbanket Nortura! Av Per A. Sleipnes Nortura har fått mye «juling» de siste ukene. Selskapets beslutning om å legge ned deler av virksomhetene i Stavanger og Steinkjer har engasjert… Les mer
Kjøttbransjens omdømme under press Av Per A. Sleipnes Å leve av å produsere og selge kjøtt og kjøttprodukter er sannelig ingen dans på roser i disse dager. Motkreftene er betydelige… Les mer
Av Per A. Sleipnes Flere norske politikere, med MDG-toppene i spissen, flagger sterkt at de ønsker å øke selvforsyningsgraden av mat i Norge. Det har nærmest blitt en paradesak for… Les mer
Se til Rogaland! Per A. Sleipnes Hva gjør aktørene i norsk kjøttbransje når presset fra dagligvarekjedene på pris øker i styrke, råvaresituasjonen synes mer usikker enn noensinne og pandemien kaste… Les mer
Tendensiøst fra vegetarsiden Av Per A. Sleipnes Så var det på’n igjen: Kraftige utfall fra norske vegetarforkjempere mot kjøttproduksjon generelt og Matprat spesielt. Alt vil bli bedre om vi slutter… Les mer
Norge som matnasjon er avhengig av fagarbeidere I denne utgaven av bransjebladet vier vi rekruttering og kompetanseheving ekstra oppmerksomhet. Både gjennom «Gjestekommentaren» signert Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke… Les mer
– Ta regi på råvaretilførselen! Per A. Sleipnes Flere frittstående kjøttbedrifter sliter med råvaretilførslene fra Nortura. Gjennom flere artikler i bladet Kjøttbransjen har vi avdekket en hel del frustrasjon og… Les mer
Skjebnedager for nytt slakteri på Otta Per A. Sleipnes Skjebnen til et eventuelt nytt slakteri på Otta er fortsatt ikke helt avklart. Et par–tre kommuner er i skrivende stund i… Les mer
Norsk landbruk på god klimavei Per A. Sleipnes Utviklingen i klimagassutslippene fra norsk landbruk viser en positiv trend. I dag står landbruket for rundt ni prosent av landets samlede klimagassutslipp,… Les mer