Norsk landbruk på god klimavei
Norsk landbruk på god klimavei Per A. Sleipnes Utviklingen i klimagassutslippene fra norsk landbruk viser en positiv trend. I dag står landbruket for rundt ni prosent av landets samlede klimagassutslipp,… Les mer
Norsk landbruk på god klimavei Per A. Sleipnes Utviklingen i klimagassutslippene fra norsk landbruk viser en positiv trend. I dag står landbruket for rundt ni prosent av landets samlede klimagassutslipp,… Les mer
Dugnadsånd og konkurranseinstinkt ‘berget’ årets NM Per A. Sleipnes Årets NM i kjøttprodukter er gjennomført – mot svært mange odds. NM i grillprodukter og spekemat skulle som kjent opprinnelig gått… Les mer
– Samhandling kreves for å håndtere råvareutfordringen Per A. Sleipnes I denne utgaven av Kjøttbransjen bruker vi mye spalteplass på råvaresituasjonen i kjøttbransjen og hvordan denne virker inn på bedriftene… Les mer
Nortura opprører egne produsenter Per A. Sleipnes Nortura-bønder i Hallingdal og «gamle» Buskerud er opprørte om dagen. Så opprørte at de nå i hopetall velger Fatland, når dyrene hentes ned… Les mer
Slå ring om MatPrat Per A. Sleipnes I år kan MatPrat feire at 20 år er gått siden etableringen. Denne «bursdagen» er det all grunn til feire – både for… Les mer
– Hvor er Sp når Nortura legger ned arbeidsplasser? Per A. Sleipnes Nortura skal bruke mye penger de nærmeste årene – svært mye penger. Det vil si nær halvannen milliard… Les mer
Klimakur med lite bærekraft Alt tyder på at kjøttforbruket her i landet vil flate ut og etter hvert gå gradvis ned de nærmeste ti årene. Hva innebærer det for kjøttbransjens… Les mer
Spennende februar for nytt Otta-slakteri Per A. Sleipnes I løpet av neste måned (februar) får vi svaret på følgende viktige spørsmål: klarer ildsjelene i Gudbrandsdalen, sammen med de private kjøttselskapene… Les mer
Koronasituasjonen preger også kjøttbransjen Koronaviruset setter sitt preg på det aller meste både i Norge og globalt akkurat nå. Nærsagt alt er preget av virusets konsekvenser og spredningshastighet. Hele samfunnet… Les mer
Antibiotikaresistens kan reduseres via friskere husdyr Per A. Sleipnes I forbindelse med korona-pandemien, har det vært mye oppmerksomhet rundt antibiotikaresistens. I denne utgaven av Kjøtt- og Eggprodusenten har vi bl.a…. Les mer
Klimakrisen løses ikke ved å ofre norsk landbruk Per A. Sleipnes Den siste tiden har klima og landbruk blitt stadig tettere knyttet sammen. Utsagn og påstander har haglet om hvor… Les mer
Manglende respekt for svinebønders investeringer Per A. Sleipnes Har vi fått en landbruksminister som bidrar til å bygge ned norsk landbruk, framfor å bygge opp og spre optimisme? Og er… Les mer
Gratulerer med solid NM-innsats Per A. Sleipnes Så er det klart: 57 gull-produkter er kåret og fem bedrifter har fått status som NM-vinnere. To bedrifter har til og meg blitt… Les mer
Utfordrende tider for norske bønder Per A. Sleipnes At norske bønder som driver med kjøttproduksjon opplever utfordrende tider, er det neppe tvil om. Årsakene er flere og stygge NRK-bilder fra… Les mer
Pass godt på husdyrene – aktivister følger med Per A. Sleipnes Å livnære seg som bonde i dag er ingen spøk. En ting er at små økonomiske marginer generelt og… Les mer
– Hold motet oppe i motgang! Per A. Sleipnes Kjære produsent, uansett hvor du måtte befinne deg. Takk for den innsats du legger ned for å sikre norsk mat på… Les mer
Kjøttfokuset i klimadebatten et feilspor Per A. Sleipnes Kjøtt og kjøttforbruk blir et stadig mer debattert tema i mediene. Ikke bare på grunn av dyrevelferd og det generelle helseaspektet knyttet… Les mer
Krevende tider for sør-norske bønder Per A. Sleipnes Sommeren 2018 vil definitivt gå inn i historien som en prøvelse for sør- norske bønder. Den vedvarende varme og tørre været, har… Les mer
Bekymringsfull situasjon i svinemarkedet Per A. Sleipnes Overproduksjonen av svinekjøtt her i landet er nå svært bekymringsfull. Ja, bortimot kritisk. Den første uken i mai lå det over 4000 tonn… Les mer
Velkommen Animalia AS Per A. Sleipnes Når Animalia nå er blitt eget aksjeselskap og ikke lenger et «underbruk» av Nortura, er det gledelig for alle med interesse og ambisjoner for… Les mer