Lar grisen gå fritt – får 13 kroner mer pr. kilo
De har investert og modernisert for å gi grisene mer plass både inne og ute. Resultatet er at Marianne Lund og Jørgen Kjølsrød nå får både bedre dyrevelferd og bedre betalt. Trivsel… Les mer
De har investert og modernisert for å gi grisene mer plass både inne og ute. Resultatet er at Marianne Lund og Jørgen Kjølsrød nå får både bedre dyrevelferd og bedre betalt. Trivsel… Les mer
Plutselige prisfall gjør det er svært krevende å drive med smågrisproduksjon i dag. Bonde Knut Aalton etterlyser derfor en annen modell for styring av markedet. I Bromma i Hallingdal driver… Les mer
Hun representerer fjerde generasjon på familiegården Anerød i Halden, Merete Mostad. Den ærgjerrige og systematiske Fatland-produsenten er svært opptatt både av dyrevelferd og økonomisk forsvarlig drift Med en besetning på… Les mer
Det skaper reaksjoner at Norsvin SA i en annonsekampanje «snakker ned» Hampshire-rasen på bekostning av Duroc-rasen. Annonsene er publisert i Norsvins eget blad, Svin. Av Per A. Sleipnes «Farrasen som… Les mer
Sak om hvorfor det importeres kjøtt til Norge når vi har nok norsk. Importkvotene brukes i stor grad for å dekke opp manko på norsk volum, men også for å få tak i ulike kvaliteter og varianter, eksempelvis koscher, halal og kalv.
Grisen bruker øret som en temperaturregulator, og forsøk viser at temperaturen i øret stiger litt under et døgn før grising starter. En temperatursensor som måler temperatur i øret hos purka… Les mer