Lar grisen gå fritt – får 13 kroner mer pr. kilo
De har investert og modernisert for å gi grisene mer plass både inne og ute. Resultatet er at Marianne Lund og Jørgen Kjølsrød nå får både bedre dyrevelferd og bedre betalt. Trivsel… Les mer
De har investert og modernisert for å gi grisene mer plass både inne og ute. Resultatet er at Marianne Lund og Jørgen Kjølsrød nå får både bedre dyrevelferd og bedre betalt. Trivsel… Les mer
Plutselige prisfall gjør det er svært krevende å drive med smågrisproduksjon i dag. Bonde Knut Aalton etterlyser derfor en annen modell for styring av markedet. I Bromma i Hallingdal driver… Les mer
Hun representerer fjerde generasjon på familiegården Anerød i Halden, Merete Mostad. Den ærgjerrige og systematiske Fatland-produsenten er svært opptatt både av dyrevelferd og økonomisk forsvarlig drift Med en besetning på… Les mer
Hun representerer fjerde generasjon på familiegården Anerød i Halden, Merete Mostad. Den ærgjerrige og systematiske Fatland-produsenten er svært opptatt både av dyrevelferd og økonomisk forsvarlig drift. For fire år siden… Les mer
Riktig fôr gir renere binger og bedre resultat – Fôrutvikling er viktig for å tilpasse fôringa til nye avlsmål, men kompetansen i Felleskjøpet er også viktig for å løse problemer… Les mer
Anders G. Bekkevold (28) har drømt om å eie sin egen gård siden han startet som bonde bare 18 år gammel. Nå er drømmen blitt virkelighet. Nylig kjøpte Anders Bekkevold… Les mer
Både i 2020 og 2021 fikk smågrisprodusent Håkon Friestad på Jæren status som landets beste smågrisbesetning av Ingris (Animalia) . Det er både bonden selv og slakteriet, Prima Jæren, svært… Les mer
I norske svinefjøs er arealkravene verken tilpasset dagens store kull eller samfunnets forventninger til dyrevelferd. Nå har Stortinget bedt regjeringen om å sikre grisene bedre plass. Debattinnlegg av Therese Larsen,… Les mer
Bedre resultater med fasefôring Da slaktegrisprodusent og leverandør til Midt Norge Slakteri, Erik Moum (22), gikk fra ett til to kraftfôrslag i grisehuset, fikk han bukt med beinproblemene på grisene…. Les mer
Leverer mer enn 4000 smågris pr. år som satellitt I løpet av de nær ni årene Hallingdal-bonde Knut Aalton har vært satellitt i purkeringen til Furuseth Slakteri, har han levert… Les mer
Etter 15 uker med slakting i 2021 er fasiten for oppstarten av året klar. Slaktevekta for alle hybridvarianter ender på mer eller mindre er 84,5 kilo i snitt. Gjennomsnittlig kjøttprosent… Les mer
Økte prisforskjeller på svinesemin overrasker Fra 1. januar 2020 økte Norsvin seminprisene med 70 kroner pr. dose. Samtidig ble prisforskjellen mellom medlemmer/ikke medlemmer økt med opp mot 85 kroner. For… Les mer
Tøff start – god fortsettelse for Vestfold-ektepar De fikk en tøff start da de for åtte år siden etablerte seg som svinebønder i Vestfold. Først for fire år siden kom… Les mer
God dyrevelferd er viktig for dyra, for bøndene og forbrukerne. Derfor har svinenæringen etablert et dyrevelferdsprogram for å sikre god dyrevelferd for alle norske griser. Av Tora Saltnes, Animalia Dyrevelferdsprogrammet… Les mer
Norsk Hampshire-gris til svenske HK Scan Hampshire-gris, avlet frem i Norge siden 2005, leverer så gode resultater at den nå havner på topp i avlspyramiden til svenske HKScan. Som en… Les mer
Solid effektivitetsutvikling hos norske purker 2018 ble nok et rekordår når det gjelder effektivitet hos norske purker. Ingris-resultatene viser 27,1 beregna avvente pr. årspurke i gjennomsnitt, som er en økning… Les mer
Holder magen sunn med roetopp De har funnet formelen for å fôre grisungene forskjellig fra dag til dag. Kjell Roger, Kjell Atle og Sonja Marie Heggås leverer smågris for å… Les mer
Stø kurs for Hampshire-grisen Hampshiregrisen som ble importert til Norge fra Finland og Sverige for mer enn ti år siden, har fått solid fotfeste hos mange smågrisprodusenter og etterspørres også… Les mer
Får grisene nok jern? Svineprodusent og hobbymusiker Knut Aalton, leter med lys og lykter etter forbedringsområder i sitt virke som produsent. Jerntildeling til spedgris er det aller siste fokusområdet. Per… Les mer