En fjerdedel av sauekjøttlageret blir dumpet

En fjerdedel av sauekjøttlageret blir dumpet Nortura og sauebøndene er tilfredse med at over en fjerdedel av 1600 tonn sauekjøtt som ligger på fryselager, blir solgt til redusert pris for… Les mer

En fjerdedel av sauekjøttlageret blir dumpet

Nortura og sauebøndene er tilfredse med at over en fjerdedel av 1600 tonn sauekjøtt som ligger på fryselager, blir solgt til redusert pris for å bli kvitt lageret.

Illustrasjon: Colourbox

Det norske overskuddslageret av norsk sau- og lammekjøtt, har vokst kraftig de siste årene, og i fjor høst ble ferskt kjøtt tillat solgt som pelsdyrfôr som et tiltak for å redusere lagrene.

– Nå ligger det totalt rundt 1600 tonn sauekjøtt og 1400 tonn lammekjøtt på lager. Volumet av sau er fremdeles høyt, men volumet av lam er ikke like problematisk, sier direktør Ole Nikolai Skulberg i Nortura til Nationen.

433 tonn kjøtt med utløpsdato fra februar til april i år, skal selges til redusert pris, og Nortura vil få dekket ekstrakostnader for salget med opptil fem kroner kiloen. Tiltaket kan koste bortimot 2,2 millioner kroner og vil bli dekket med midler fra fondet for omsetningsavgift for kjøtt.

Siste saker