En ny generasjon øremerker fra OS ID!

En ny generasjon øremerker fra OS ID! Med Combi 3000 har OS ID lansert et system av øremerker som er enda sterkere og lettere å sette i øret, samtidig som… Les mer

En ny generasjon øremerker fra OS ID!

Med Combi 3000 har OS ID lansert et system av øremerker som er enda sterkere og lettere å sette i øret, samtidig som de gir bedre dyrevelferd.

Combi 3000 leveres i ti farger: gult, grønt, oransje, hvitt, rødt, blått, lilla, rosa, grått og lakserødt.

– En av de viktigste forbedringene er at vi har gjort forsterkninger i øvre del av øremerket, både i hulldelen og tappdelen. Bedre design og materialflyt i overgangen mellom merkeplata og stammen gir et sterkere øremerke, sier Bjørn Ligård, produkt- og teknologisjef i OS ID.

Bjørn Ligård, produkt- og teknologisjef i OS ID

Enkel påsetting

Det kreves mindre kraft når Combi 3000 skal settes i øret. Du vil også høre et tydelig klikk ved påsetting når merket er satt riktig i lås. På den måten kan du være helt trygg på at merket er godt festet sammen. For påsetting bruker du Combi Junior eller Combi Senior tang.

Dyrevennlig

Alle tappdelene i serien har fått 2 mm lengre stamme, og denne forbedringen skjedde allerede i 2017.

– Lengre stamme gir mer luft til øret, noe som er en fordel når øret skal gro etter merking, forklarer Ligård. – Combi 3000-merkene har i tillegg fri rotasjon mellom hulldel og tappdel; det vil si at merkedelene kan «vris» i motsatt retning. På den måten løsner hår og skinn i sårkanten lettere, og gjennom den åpne, grå «koppen» i toppen av hulldelen tilføres det luft til såret. Sårflaten gror raskt, risikoen for irritasjon og infeksjon reduseres og merket sitter bedre i øret.

I Combi 3000-merket er det gjort forsterkninger i øvre del av merket, både i hull- og tappdelen.

Lettere å lese storfemerket

Størrelsen på de fleste merkedelene er mer eller mindre uendret sammenlignet med den tidligere Combi 2000-serien. Hulldelen til det ikke-elektroniske øremerket Combi 3000 Stor er imidlertid blitt 8 mm høyere.

– Når storfemerket er høyere, kan vi flytte pregingen lenger ned. Slik blir det lettere å lese både produsent- og individnummer når dyrets øre er hårete, slik det for eksempel er på høylandsfe, sier Bjørn Ligård.

Den grå «koppen» i hulldelen av det ikke-elektroniske merket viser at merket er en del av Combi 3000-serien.

Unikt låsesystem

Både Combi 3000 og CombiE har en spesielt sterk lås. Det unike låseprinsippet er patentert og gjør gjenbruk av merket umulig. Låsen inneholder ingen metalldeler og kan resirkuleres.

Utviklet og produsert i Norge

Både Combi 3000 ikke-elektroniske merker og CombiE elektroniske merker utvikles og produseres av OS ID i selskapets hovedanlegg på Os i Østerdalen. Merkene er godkjente for offisiell merking i Norge og mange andre land.

– Combi er faktisk blitt et av Europas mest brukte merkesystem for husdyr, avslutter Bjørn Ligård i OS ID.

Siste saker