Endelig NM-kåring med bransjefest og medaljedryss

Endelig NM-kåring med bransjefest og medaljedryss Da kjøttbransjens folk endelig igjen kunne samles til kåring av landets aller beste kjøttprodukter, skjedde det med stil, med humor og ikke minst med… Les mer

Endelig NM-kåring med bransjefest og medaljedryss

Da kjøttbransjens folk endelig igjen kunne samles til kåring av landets aller beste kjøttprodukter, skjedde det med stil, med humor og ikke minst med stor entusiasme fra alle som deltok. Og denne gang var kåringsarrangementet åpent for alle KLF-medlemmene.

Tekst: Per A. Sleipnes, foto:Anders Dahl

NM i kjøttprodukter er årets desiderte høydepunkt for mange, og antall deltagere i år vitner om at bransjens folk er i ferd med å riste av seg traumet knyttet til pandemien og alt som har avstedkommet under og i kjølvannet av denne. Og som styreleder i KLF, Ståle Gausen, så treffende formulerte seg da han åpnet arrangementet: – noen bedrifter har opplevd en boost, mens andre nærmest mistet alt salg over natta som følge av pandemien. Men i dag tenker vi alle framover og gleder oss over produktkvaliteten vi kan være så stolte av.

62 bedrifter deltok

550 kjøttprodukter fra 62 kjøttbedrifter var status for NM i år. Det er på linje med tilsvarende konkurranse for to år siden. Mer enn halvparten av disse produktene var rene juleprodukter. Av disse igjen 65 produkter i den store pinnekjøttklassen.

56 gullmedaljer

Og nærsagt vane tro: noen bedrifter som deltar i NM returnerer fra kåringsarrangementet nærmest nedlesset i metall. 56 gullmedaljer var status i år fordelt på 27 bedrifter. Dessuten to spesialpriser (beste økologiske produkt og årets stjerneskudd). Disse to prisene ble delt ut til henholdsvis Sørlandskjøtt AS for økologisk svinekam (produsert for Kolonihagen) og Norsk Kylling AS for Taco Kit Chicken.

Ni Fatland-gull

Om vi ser på hvilke bedrifter som tok gull i år, er det verdt å merke seg at Coop/Fatland salg sikret seg ni gull i forskjellige klasser. Jacobs utvalgte, med flere KLF-bedrifter som leverandøren, oppnådde fem gull i konkurransen. Sørlandskjøtt vendte hjem til Sørlandet med hele fire gullmedaljer. Tre gullmedaljer ble status både for Mydland og Jens Eide – i tillegg til Nortura og Unil. Sistnevnte selskap benytter seg av produkter fra flere KLF-bedrifter og både Toma, Fatland Sandefjord, Matbørsen og Idsøe er sentrale i Unil sin satsing på kvalitetsprodukter.

Anne Ragnhild Thomlevold Rønning fra gårdsbedriften Heidrun AS fikk to gull for henholdsvis pinnebog av kje og urøkt pinnekjøtt av lam.

Nortura er som vanlig godt representert under NM i kjøttprodukter og selskapet hentet hjem14 medaljer – tre av disse var gullmedaljer. Fra venstre Inger Jacobsen Biche, Pål Espung, Steve Westerby og Frida Finslo.

Tore og Bjarne Paulsen fra Fana Kjøtt mottar NM-tittel fra adm. direktør Roar Furuhaug i ABC.

Rasmus Woll ledet kåringsarrangementet med mye humor og imponerende stor formidlingsglede.

Som vanlig stor stemning blant publikum på kåringsarrangementet.

Roar Stentun hadde all grunn til å smile bredt under kåringsarrangementet. Ni gull og en NM-tittel til Fatland salg (Coop) ble status i år.

Norgesmestre 2021

  • Vossakjøt AS for Eldhusrøykt Brisket fra Voss

  • Inderøy Slakteri AS for grov julepølse

  • Fatland Salg AS for medisterkaker (produsert av Åkeberg Skoglunn)

  • H. Mydland AS for røkt pinnekjøtt

  • Smedstuen AS for urøkt pinnekjøtt

  • Fana Kjøtt for delikatesseskinke

  • Jens Eide for julesylte (produsert av Fjellgarden Hovden)

Siste saker