Ertnes har lagt ned produksjonen

Etter 22 år med kjøttproduksjon i sentrum av Moss, ble all produksjon innstilt fra 1. august hos Ertnes Kjøtt AS. Nå skal A. Strøm-Larsen levere kjøttvarene som Ertnes tilbyr kundene… Les mer

Etter 22 år med kjøttproduksjon i sentrum av Moss, ble all produksjon innstilt fra 1. august hos Ertnes Kjøtt AS. Nå skal A. Strøm-Larsen levere kjøttvarene som Ertnes tilbyr kundene fra bedriftens butikk på Høyden utenfor Moss.

Av Per A. Sleipnes

Daglig leder Jon Ertnes innrømmer at det er vemodig å innstille produksjonen, men han er klar på at det var helt nødvendig og eneste løsning.

Stengte 1. mai

– Det ble ganske enkelt for energitappende å måtte forholde seg til økte strømpriser, et stadig mer krevende Mattilsyn og ikke minst uoversiktlige trafikale forhold ved kanalbroa i Moss sentrum. Derfor tok vi dette valget. Butikkdelen i sentrum stengte vi 1. mai og nå er det altså helt slutt i Værftsgata. Nå har vi kjøpt inn en liten hakke til butikken og skal produsere noen av våre mest kjente og etterspurte farseprodukter. Veldig småskala med andre ord. Resten av produktene i kjøttdisken, henter vi i Oslo hos kvalitetsbedriften A. Strøm-Larsen. Pølsene f.eks. er laget på basis av våre resepter. Jeg tror dette er vinn-vinn situasjon for begge bedriftene, mener Jon Ertnes.

Tappet for krefter

Han tar med seg tre ansatte når han nå spisser satsingen på butikkdrift. Fem ansatte ble sagt opp da butikken ble lagt ned tidligere i år og to ble overflødige da produksjonen ble lagt ned for noen uker siden.

– Å drive virksomhet slik vi har gjort de siste årene, har tappet voldsomt med krefter. Derfor måtte jeg foreta meg noe.

– Hvorfor valgte du å samarbeide med A. Strøm-Larsen?

– Jeg kunne valgt andre leverandører, men Oslo-bedriften var førstevalget. Det har bl.a. med logistikk og ikke minst kvaliteten på de produktene Oslo-bedriften leverer Derfor er jeg veldig glad for at denne bedriften har kapasitet til å forsyne butikken på Høyden med de produktene som kreves, sier Ertnes.

22 år

Det var sommeren 1990 bedriften flyttet inn i lokalene i Moss sentrum. Ertnes har i alle år vært synonymt med kvalitetsprodukter og bedriften har hatt en solid og stabil kundemasse i alle år. De siste årene har bl.a. råvaresituasjonen vært problematisk for bedriften – i likhet med mange andre norske små og mellomstore kjøttbedrifter.

Under pandemien, da grensa til Sverige var stengt for all handel, opplevde Ertnes et voldsomt oppsving omsetningsmessig. Men den gang advarte Jon Ertnes om at dette neppe ville være situasjonen når grensene til Sverige på nytt ble åpnet.

Siste saker