Fatland med rekordomsetning i 2021

Fatland med rekordomsetning i 2021 Fjoråret ble et år med solid omsetningsvekst for Fatland-konsernet. Fasit ble en omsetning på nær seks milliarder kroner. Det er en økning på nærmere ti… Les mer

Fatland med rekordomsetning i 2021

Fjoråret ble et år med solid omsetningsvekst for Fatland-konsernet. Fasit ble en omsetning på nær seks milliarder kroner. Det er en økning på nærmere ti prosent.

Koronarestriksjoner medførte mer tid hjemme og stengte grenser i fjor, noe som har bidratt til rekordhøy etterspørsel etter Fatlands produkter.

Anders Sørheim Hundseid, som tiltrådte som ny konsernsjef 1. juni, skriver på Fatlands hjemmesider at året også bød på utfordringer.

- Pandemien ga oss utfordringer i forhold til bemanning, logistikk og transport. Det har vært tøft å skaffe nok arbeidskraft og nok råstoff til emballasje og annet hjelpemateriell, samt at det har krevd mye å holde oss oppdaterte og innenfor retningslinjene til enhver tid. I tillegg har inflasjonen, spesielt i energiprisene, gitt oss noen ytterligere utfordringer den siste tiden, skriver han.

Fatlandsjefen forteller at konsernet også har stort fokus på bærekraft, blant annet gjennom full ressursutnyttelse av dyrene som slaktes. Rundt 99 prosent av dyret kan brukes, og selv om vi i Norge i mindre grad bruker biprodukter, er dette stort i utlandet. Gjennom norske garverier fra Fatland Hud og Skinn AS, eksporteres hud og skinn, som blant annet benyttes til luksusvesker og i bilseter. Andre biprodukter går til konsum, hundemat og andre produkter. Norsk opprinnelse er et kvalitetsstempel i utlandet, og de norske varene er ettertraktet.

Siste saker