Fatland satser på vegetar

Fatland satser på vegetar Hver uke sender Fatland ut rundt fem tonn vegetar-produkter til Coop-systemet. Volumet har økt med nær 50 prosent det siste året og vegetarsatsingen vil fortsette. For… Les mer

Fatland satser på vegetar

Hver uke sender Fatland ut rundt fem tonn vegetar-produkter til Coop-systemet. Volumet har økt med nær 50 prosent det siste året og vegetarsatsingen vil fortsette.

For når det i løpet av tre–fire år blir satt opp et helt nytt og separat bygg på tomta i Sandefjord, vil dette også huse vegetarsatsingen. Men primært skal dette bygget, med en prislapp på mellom 50 og 100 millioner kroner, benyttes til produksjon av kjøttprodukter med allergener. I dag er nemlig alle produksjonsanlegg i Fatland-systemet allergenfrie anlegg.

– Selv om vegetarsatsingen vår har økt i prosent de siste årene, utgjør den en svært liten del av vår hovedsatsing som selvsagt er kjøtt- og kjøttprodukter. Men vi mener det er riktig å være på banen også når det gjelder vegetarprodukter. Er vi ikke det, vil butikkjedene hente disse produktene fra utlandet. Det taper alle på. Og når noen bønder er skeptiske til at vi som kjøttbedrift ønsker å produsere vegetar-produkter, må jeg minne om at norske meierier jo tapper fruktjuice og at dette totalt sett styrker meierienes stilling i dagligvaremarkedet, sier Wester.

Siste saker