Finsbråten solgt til Scandza AS

– Scandza AS har inngått avtale om kjøp av Finsbråten AS og Krone Kjøttprodukter AS, opplyses det i en pressemelding som ble sendt ut 29. september 2014.

- Når tradisjonsrike bedrifter som Finsbråten selges er det både vemodig, men samtidig også en bekreftelse på det er sterke miljøer som ser muligheter og interessante utfordringer i kjøtt- og fjørfebransjen, sier adm. dir i KLF Bjørn-Ole Juul-Hansen.

Siden 1951 har Finsbråten vært blant de største private selskapene i Eidsvoll med produkter som er kjent over hele landet. Det har imidlertid vært kjent at bedriften har slitt med lønnsomheten, og nå meldes det om at selskapet er solgt ut av familien.

- Scandza AS vet hva de går til med den erfaringen de har fra Synnøve Finden så det er all mulig grunn til å tro at Finsbråten skal ta nye markedsmessige steg framover i årene som kommer.

- KLF ønsker de nye eierne velkommen inn i bransjen samtididig som vi ønsker Finsbråten familien lykke til videre med sine valg, sier Juul-Hansen.

Finsbråten AS ble etablert av brødrene Osvald, Frank og Kåre på Eidsvoll i 1951. Bedriften har vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter i inn- og utland, og er i dag en av Norges mest prisbelønte kjøttbedrifter. Finsbråten og Krone Kjøttprodukter produserer i dag pølser, pålegg og spekemat, leverpostei og bacon, og andre bearbeidete kjøttprodukter.

- De ansatte vil beholde jobben, og merkevarenavnet «Finsbråten» vil bli beholdt, opplyser administrerende direktør Magne Finsbråten til Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Jeg er glad for at Scandza kommer inn som eier. Dette åpner nye muligheter for oss, samtidig som det ivaretar merkevaren og våre familietradisjoner. Vi ser fram til å jobbe sammen med Scandza for å utvikle Finsbråten og Krone videre, sier Finsbråten.

Scandza AS er et næringsmiddelselskap med fokus på sterke lokale merkevarer i Norden. Scandza eier blant annet kjente merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips og Karen Volf.

Gjennomføring av avtalen er betinget av oppfyllelsen av alminnelige vilkår, herunder konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Siste saker