Fjøssystemer etablerer seg i Sverige

Fjøssystemer etablerer seg i Sverige Smart fôring blir til Smart utfordring i det svenske markedet. I samarbeid med en svensk aktør etablerer Fjøssystemer seg nå i Sverige. Det nye selskapet… Les mer

Fjøssystemer etablerer seg i Sverige

Smart fôring blir til Smart utfordring i det svenske markedet.

I samarbeid med en svensk aktør etablerer Fjøssystemer seg nå i Sverige. Det nye selskapet skal hete Fjössystem AB. I første omgang etablerer vi oss i Flarken, som ligger mellom Skellefteå og Umeå i Sverige.

Spennende muligheter

– For Fjøssystemer gir dette mange spennende muligheter. Det er en anerkjennelse for oss at svenskene ønsker å adoptere det som vi har bygd opp i Norge. Hele vår markedsføringsstrategi og merkevareprofil vil bli adoptert av Sverige, med firmanavnet Fjössystem AB. Det nye selskapet blir stiftet i samarbeid med Mjölk Automatik Norr AB i Flarken, som har drevet Lely Center siden år 2000. Selskapet skal selge Lely-produkter og hele Fjøssystemers portefølje innen i-melk til storfe. I tillegg til stasjonære fullfôrmiksere fra BvL, vil de vil få importen i Sverige på BvLs traktordrevne fullfôrmiksere. Smart fôring blir Smart utfordring. Det vil også bli samme modell for service, tilsvarende FS Service i Norge, sier daglig leder André Stenumgård i Fjøssystemer.

Spennende utvikling

– Vi håper å få gode synergier mot leverandører i Europa. Sammen oppnår vi større volum, og dermed bedre mulighet for å delta i den spennende utviklingen som skjer i Europa, avslutter Stenumgård.

Daglig leder i Fjøssystem AB, Mikael Johansson sier at bønder i Sverige har behov for en leverandør som fokuserer sterkt på forebyggende vedlikehold og produkt-rådgiving.

– Frem til i dag har vi med god erfaring tilbudt denne tjenesten på Lelys produkter. Nå ser vi frem til å tilby hele Fjøssystemer sitt utvalg av kvalitetsprodukter til svenske bønder, sier Johansson.

Fjøssystemer er en landsdekkende leverandør av bygg og innendørsmekanisering til landbruket. Selskapet har syv selvstendige avdelinger, med felles administrasjon på Fåvang.

Siste saker