Fjøssystemer videreutvikler ‘smart fôring’

Fjøssystemer videreutvikler ‘smart fôring’ Som et ledd i videreutviklingen av «Smart fôring», lanserer nå Fjøssystemer et eget styreskap til sine fôringslinjer. Fjøssystemer lanserer eget styreskap for hele fôringslinja i konseptet… Les mer

Fjøssystemer videreutvikler ‘smart fôring’

Som et ledd i videreutviklingen av «Smart fôring», lanserer nå Fjøssystemer et eget styreskap til sine fôringslinjer.

Fjøssystemer lanserer eget styreskap for hele fôringslinja i konseptet «Smart fôring».

Fjøssystemer lanserer nå sitt eget styreskap for hele fôringslinja i konseptet «Smart fôring». Skapene er selvsagt røde, men det er ikke hovedgrunnen til utviklingen. Med de nye styringsskapene vil du få en raskere og bedre koordinering mellom utfôringsenhetene, sier Kjetil Lien i Fjøssystemer.

Færre starter

– Styreskapet styrer nå alle kjente kombinasjoner av rivere, fullfôrblandere og fôrband. I samarbeid med Serigstad har vi for eksempel redusert antall starter pr. døgn fra 84 til 7, for en river som betjener et fjøs med 12 grupper og syv utfôringer pr. døgn. Dette gir en mer oversiktlig og enklere styring av fôrlinjene, sier Lien.

Mindre slitasje

Effekten av å redusere antall startfrekvenser er mindre slitasje på drivlinjer og materiell, noe som igjen er energibesparende. Styreskapet blir levert med markedets største touch-skjerm på 10 tommer. Skjermen er oversiktlig og meget lett å betjene. Du kan som tillegg bestille en app-styring som styrer fôringslinja om ønskelig. Fjøssystemer lanserer systemet under Agrisjå 2017.

Siste saker