FK Agri gjenåpner salget av NPK-gjødsel

FK Agri gjenåpner salget av NPK-gjødsel Felleskjøpet melder på sine egne nettsider at de igjen åpner for salg av NPK-gjødsel. Nitrogengjødsel, som har opplevde de største svingningene i pris, er… Les mer

FK Agri gjenåpner salget av NPK-gjødsel

Felleskjøpet melder på sine egne nettsider at de igjen åpner for salg av NPK-gjødsel. Nitrogengjødsel, som har opplevde de største svingningene i pris, er fortsatt stengt for salg.

Den sterke prisveksten i et ustabilt internasjonalt gjødselmarked førte til at Felleskjøpet midlertidig stoppet alt salg av mineralgjødsel 12 oktober. Å selge varer med så stor usikkerhet knyttet til leveringssikkerhet og internasjonale priser var ikke forsvarlig.

Felleskjøpet skriver at de nå har fått nødvendige avklaringer vedrørende leveranser av NPK-gjødsel de nærmeste månedene, som er den typen norske bønder kjøper mest av. Selskapet skriver at bestillinger kan gjøres gjennom normale salgskanaler.

– Prisene vil justeres løpende etter utviklingen internasjonalt. Det kan bli aktuelt å stoppe salget av enkelte gjødseltyper på nytt dersom etterspørselen på kort sikt overstiger tilgjengelig vare. Vi gjør vårt ytterste for å balansere markedet med de volumene vi selger. sier Ragnar Dæhli som er markedssjef for plantekultur i Felleskjøpet Agri.

Han legger til at Felleskjøpet forbeholder seg retten til å avkorte gjødselbestillinger større enn 60 tonn.

NPK-gjødsel er et tresidig gjødsel som består av en blanding av hovedstoffene nitrogen, fosfor og kalium. Hovedstoffene i NPK-gjødsel kan til sammen være opptil 36 % av blandingen. Sammensetningen av NPK følges gjerne med en tallkombinsjon som angir den prosentvise mengden av hovedstoffene.

Siste saker