– Føler oss dårlig behandlet på Otta

– Føler oss dårlig behandlet på Otta – Fatland har lagt ned mye arbeid i Gudbrandsdalen i forbindelse med dette slakteriprosjektet og vi ønsket å være med videre. Når så… Les mer

- Føler oss dårlig behandlet på Otta

– Fatland har lagt ned mye arbeid i Gudbrandsdalen i forbindelse med dette slakteriprosjektet og vi ønsket å være med videre. Når så ikke skjedde, må jeg bare beklage det og samtidig uttrykke min skuffelse over at vi nærmest ble kastet ut av dette interessante slakteriprosjektet.

Av Per A. Sleipnes

Svein Fatland er styreleder i Fatland-konsernet.

Det sier styreleder i Fatland, Svein Fatland, etter at Grilstad på sett og vis har overtatt Fatlands plass i dette prosjektet.

Grilstad, Jæder, lokale bønder og fire kommuner investerer til sammen 300 millioner i å bygge og drive Gudbrandsdal Slakteri på Otta. Byggestart for det nye slakteriet er stipulert til mars/april 2022.

KLF applauderer nytt privateid slakteri - kjottbransjen.no 12.02.2021

– Ingen samarbeidsproblemer

– Var dere for «grådige», eller sagt på en annen måte: ønsket dere en større eierandel i dette prosjektet enn de øvrige aktørene var villige til å gå med på?

– Vi var villige til å gå inn med en eierandel på 34 prosent i «nye» Gudbrandsdal Slakteri. Dette var tydeligvis ikke interessant nok. Det kom til slutt på bordet et forslag på en splitt med en 32 prosent eierandel på tre aktører. Da dette ble lagt fram var det for sent for oss. Nå blir det nytt slakteri på Otta uten oss, men vi skal fortsatt ha tilstedeværelse i denne regionen, fastslår Svein Fatland.

– Frykter du at det som har skjedd vil komme til å prege samarbeidet med Grilstad på øvrige områder? Dere eier og driver f.eks. skjærebedriften FG Kjøttsenter sammen?

– Nei, dette vil ikke påvirke dette samarbeidet i negativ retning. Vi har en god relasjon både til Grilstad og de øvrige aktørene i norsk kjøttbransje og slik skal det også være i framtiden.

Grilstad inn på eiersiden i nye Gudbrandsdal Slakteri - bladet Kjøttbransjen 7.10.2021

Bærekraftig slakteri

Konsernsjef i Grilstad, Jørgen Wiik, mener det skapes ny slakterihistorie på Otta når byggingen av slakteriet starter neste år.

– Gudbrandsdal Slakteri skal bli Norges mest bærekraftige slakteri. Nå ser vi fram til å bygge et solid slakteri som i samarbeid med produsenter, samarbeidspartnere og kunder skal bidra til produksjon og foredling av gode norske råvarer, sier Grilstad-sjefen i en pressemelding.

Han peker på at Gudbrandsdal Slakteri skal bruke lokale ressurser og skape lokale arbeidsplasser.

Wester i tenkeboksen etter Fatland-oppsigelse - bladet Kjøttbransjen 22.09.2021

Kommunalt engasjement

Terje Wester er ansatt som daglig leder i det nye slakteriet. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Fatland Jæren AS. Wester vil tiltre 1. januar 2022.

Kommunene og mange bønder i Nord-Gudbrandsdal har jobbet aktivt med å få på plass et nytt slakteri på Otta helt siden Nortura for to år siden la ned sitt slakteri.

Vertskommunen Sel stiller med tomt til det nye slakteriet og er aksjonær i eiendomsselskapet, sammen med nabokommunene Vågå, Nord-Fron og Lom.

Utsatt byggestart for ‘nye’ Gudbrandsdal Slakteri på Otta - bladet Kjøttbransjen 16.09.2021

Mye kompetanse

Grilstad og Jæder er solide selskaper med lang fartstid og mye kompetanse på slakting, skjæring og foredling. De to kjøttprodusentene, som har mye felles i verdigrunnlaget, går inn som langsiktige partnere i det nye slakteriet i Gudbrandsdalen, heter det i pressemeldingen.

– Jæder og vi i Grilstad vil komplettere hverandre, og begge vil vi bidra positivt til Gudbrandsdal Slakteri med varemerker og kompetanse på varemerker, mener Wiig.

Trolig byggestart til våren for nytt Otta-slakteri  - bladet Kjøttbransjen 21.12.2020

Siste saker