Forbyr vegetarprodusenter å bruke ‘kjøtt-ord’

Forbyr vegetarprodusenter å bruke ‘kjøtt-ord’ I Frankrike er det ikke lenger lov å kalle vegetarprodukter ord som vanligvis blir forbundet med kjøtt. Denne vegaturburgen kan ifølge en ny lov i… Les mer

Forbyr vegetarprodusenter å bruke ‘kjøtt-ord’

I Frankrike er det ikke lenger lov å kalle vegetarprodukter ord som vanligvis blir forbundet med kjøtt.

Denne vegaturburgen kan ifølge en ny lov i Frankrike ikke lenger bli kalt en burger.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Franske myndigheter vedtok nylig en lov som sier at begreper som er knyttet til kjøttproduksjon ikke lenger kan brukes på mat laget av vegetabilske proteiner.

Det er den svenske avisen ATL som skriver om lovendringen.

Den franske landbruksministeren sier i en pressemelding at han håper lovendringen inspirerer EU til å endre på sine merkekrav.

En fransk EU-parlamentariker, som i fjor var saksordfører for et forslag om å forby bruken av ordene, sa ifølge avisen The Guardian at den foreslåtte bestemmelsen representerer «sunn fornuft» og appellerer til europeernes forståelse for matkultur.

Guardian skriver at det engelske ordet for «vegetarburger» i framtida ser ut til å bli «veggie disk», noe som på norsk kan oversettes med «vegetarplate». Etter samme mal er det engelske ordet for «vegetarpølse» foreslått å bli «veggie tubes», noe som forsøksvis kan oversettes med «vegetar-rør».

I Norge er det ikke noe regelverk som nekter vegetarprodusenter å bruke ord som kan assosieres med kjøtt.

Siste saker