Gausen fortsetter som leder, kvinneandelen øker

Ståle Gausen fortsetter som styreleder KLF og Guro Espeland gjør «comeback» i KLF-styret. Det er klart etter at bransjeorganisasjonen i forrige uke for alle første gang i historien avviklet et… Les mer

Ståle Gausen fortsetter som styreleder KLF og Guro Espeland gjør «comeback» i KLF-styret. Det er klart etter at bransjeorganisasjonen i forrige uke for alle første gang i historien avviklet et heldigitalt landsmøte.

Planen var at årets landsmøte/ERFA-møte skulle gå av stabelen på Hankø i Østfold. Pandemien satte imidlertid enn effektiv stopper for de planene, og derfor måtte Ståle Gausen og administrasjonen i KLF ty til digitale hjelpemidler i år.

To spesielle år
– De to årene vi har lagt bak oss og som representerer denne landsmøteperioden, har vært spesielle på alle måter. Derfor er det grunn til å gi ros til alle aktører i vår bransje som har stått i stormen. Ikke bare har dere kjempet en kamp for å holde koronaen vekk fra anleggene, også råvaresituasjonen har vært preget av pandemien.

Det er praktisk talt underdekning på alle typer kjøtt og det har rammet mange av våre bedrifter. I lys av dette er det imponerende at privat kjøttbransje har tatt markedsandeler nærmest over hele linja, fastslo Ståle Gausen i sin landsmøtetale.

Her ser du KLFs styre for den neste perioden.

Her ser du tidligere styreledere i KLF tilbake til 1910.

Økt markedsandel
Da han kom inn i styre og stell i KLF for mange år siden, hadde den frittstående kjøttbransjen en markedsandel på rødt kjøtt på 19 prosent. I dag er denne andelen økt til 34 prosent. På kylling er situasjonen enda mer oppløftende for KLF-bedriftene. Private fjørfeaktører har nå en markedsandel på mer enn 50 prosent på kylling. Og ikke minst: 61 prosent av det totale skjærevolumet i Norge er på private hender.

– Hvorfor vil du tilbake til styre og stell i KLF, Guro Espeland?
Jeg ønsker å løfte de sakene som jeg mener er viktige for bransjen vår. Det er lærerikt å ha styreverv, samtidig som jeg får bidra til å ivareta interessene for bransjen.

– Hva blir de viktigste sakene for privat kjøttbransje på kort og lang sikt?
Dyrevelferd, kompetanse/rekruttering, forbedre inntjeningen blant medlemmene og bærekraft.

– Hva er dine styrker som tillitsvalg i en organisasjon som KLF?
Jeg blir lett engasjert og er opptatt av å tenke langsiktig.

30 år i KLF styret
På landsmøtet ble for øvrig Jan Strøm-Larsen og Leif Malvin Knutsen behørig hedret for sin innsats i KLF-styret. Sistnevnte gjennom mer enn 30 år i styret.

Her kan du lese styrets beretning helt tilbake til 2003.

Her er det nye styret i KLF de neste to årene:

Styreleder: Ståle Gausen
Nestleder: Fredrik Strømmen
Styremedlemmer: Daniel Slakter, Nils Kristian Nerstein, Anders Hunseid (ny), Kurt Mydland, Harald Furseth, Hilse S. Talseth, og Guro Espeland
Varamedlemmer: Katrine Elisabeth Ringstad, Bjarne Paulsen og Jens Eide valgt. Førstnevnte møter fast i KLF-styret.

Siste saker