Gratulerer med solid NM-innsats

Gratulerer med solid NM-innsats Per A. Sleipnes Så er det klart: 57 gull-produkter er kåret og fem bedrifter har fått status som NM-vinnere. To bedrifter har til og meg blitt… Les mer

Gratulerer med solid NM-innsats

Per A. Sleipnes

Så er det klart: 57 gull-produkter er kåret og fem bedrifter har fått status som NM-vinnere. To bedrifter har til og meg blitt NM-vinnere i flere klasser.

Det dreier seg selvsagt om NM i kjøttprodukter og vi benytter anledningen til å gratulere disse dyktige NM-vinnerne, men også de øvrige bedriftene som har deltatt i NM og sikret seg medaljer.

I år hadde 62 bedrifter sendt inn til sammen 530 produkter til bedømming. Det er imponerende! At så mange bedrifter deltar, dokumenterer viljen til å legge produkter under lupen og underkaste seg vurderingene som kresne dommere gjør.

For det er nemlig slik at deltagelse i NM kan være en sjanseseilas for mange produsenter av kjøttprodukter. Dommerne er nådeløse om produktene ikke innfrir. Dette vet kjøttbransjens aktører, men de er allikevel villige til å få sine produkter saumfart. Det er både gledelig og nødvendig.

NM i kjøttprodukter, i den form vi nå kjenner konkurransen, er fortsatt en relativ «fersk» affære. Men i løpet av den relativt korte perioden den har blitt arrangert, har betydningen og ikke minst oppmerksomheten, blitt stadig større. Det bekreftes bl.a. av det omfattende samarbeid KLF har med utvalgte medier i forbindelse med kåringen.

Det er også grunn til å trekke fram sponsorene som bidrar til at det er økonomisk mulig å avvikle NM i kjøttprodukter hvert eneste år. Arrangementet er blitt større år for år og krever derfor mye innsats både internt i KLF og av eksterne krefter. I den sammenheng er det også viktig å trekke fram dommerne som gjør denne viktige jobben på frivillig basis, uten å få betalt for timene som går med. Det er dugnadsarbeid av aller beste merke.

Når kåringen er over, seiersrusen er borte og hverdagen i gang igjen, håper og tror vi at salget av medaljeproduktene får et fortjent løft. Den perioden vi nå går inn i, er nemlig svært viktig for alle som lever av å selge kjøtt og kjøttprodukter.

Siste saker