Grøstad gris årets økoleverandør

På Grøstad lever grisene et fullverdig liv med stor grad av frihet. De bestemmer selv om de vil ta seg en ettermiddagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Under matfestivalen i Ålesund 25. august mottok Grøstad gris prisen for ”Årets leverandør av økologiske produkt”

Foto: www.grostadgris.no

Les hele artikkelen hos Statens landbruksforvaltning (SLF)

I juryens begrunnelse står det: "Grøstad gris AS driver spesialproduksjon av økologisk frilandsgris, og er i sterk vekst. De driver på dyrenes premisser. Dyrevelferd, kvalitet og ren økologisk mat er et overordna krav i produksjonen. Prisvinneren arbeider kontinuerlig med utvikling. De er aktive i profilering av økologisk mat og har Ø-merket godt synlig på produktene." 

Satser i et sakte voksende marked
Sammen med kona Gry Beate, driver Hans Runar Knapstad virksomheten med ti ansatte i Re kommune i Vestfold. Markedet for økologisk mat vokser sakte. Grøstad gris har likevel hittil i år hatt en omsetningsøkning på 13 prosent og er nå i gang med å samle produksjonen på ett sted. De planlegger å bygge nytt produksjonsanlegg på 1500 m2 på garden.
- Vi skal i tillegg åpne kafé og butikk på garden i løpet av 2012. Da vil folk kunne se hvordan grisen har det, og være trygge på at det de får frå oss er ekte. Vi tror denne reklameeffekten vil gi mer salg i butikkene vi leverer til, sier Knapstad til SLF.

Smak, dyrevelferd og økologisk er det vi satser på, seier Hans Runar Knapstad, som er glad for å bli sett pris på.

Gå til Grøstad gris AS sine nettsider.  

Flere saker