Grove regelbrudd førte til stenging

Grove regelbrudd førte til stenging Kalbakken Handel (tidligere Kjøttsentralen AS), kjøttleverandør til gatekjøkken, butikker og slakterier på Østlandet, er stengt for godt. Illustrasjonsfoto: Colourbox/manipulert Mattilsynet har trukket EFTA-godkjenningen til selskapet… Les mer

Grove regelbrudd førte til stenging

Kalbakken Handel (tidligere Kjøttsentralen AS), kjøttleverandør til gatekjøkken, butikker og slakterier på Østlandet, er stengt for godt.

Illustrasjonsfoto: Colourbox/manipulert

Mattilsynet har trukket EFTA-godkjenningen til selskapet og bakgrunnen er flere grove regelbrudd.

Det innebærer at virksomheten, inkludert oppbevaring av animalske varer på kjøle- og fryselager, må opphøre. Mattilsynet gjennomførte vedtaket rett før årsskiftet. Selskapet har spesialisert seg på nedskjæring og foredling av kjøtt, og rettet seg mot mindre butikker, restauranter og gatekjøkken på Østlandet. Oslo-bedriften skal også ha produsert hundemat med fare for forurensning av menneskemat. Det skal også dreie seg som juks med datomerking og opprinnelse for kjøtt.

Kalbakken Handel AS, har vært i Mattilsynets søkelys i flere måneder. Historikken viser at kjøttselskapet ikke evner å følge regelverket eller respekterer matregelverket, slår Mattilsynet fast.

Mattilsynet opplyser at selskapet ikke har klaget på vedtaket etter at EFTA-godkjenningen ble trukket tilbake.

Siste saker