Gullrush og utbyggingsplaner for Toten kjøtt

Toten Kjøtt sikret seg medaljer for halvparten av produktene bedriften deltok med under årets NM. Og seks gullkvaliet er et historisk sterkt resultat for denne tradisjonsrike bedriften på Toten. Seks… Les mer

Toten Kjøtt sikret seg medaljer for halvparten av produktene bedriften deltok med under årets NM. Og seks gullkvaliet er et historisk sterkt resultat for denne tradisjonsrike bedriften på Toten.

To blad Selmer Hansen, Rune og Rolf, var selvsagt strålende fornøyd med innsatsen i årets NM.

Seks gullkvalitet, en sølvkvalitet og to bronsekvalitet. Det var den imponerende beholdningen til Toten Kjøtt. Bedriften deltok med 18 produkter denne gang og styreleder Rolf Selmer Hansen var selvsagt svært tilfreds med medaljefangsten.

– Voldsom inspirasjon

– Dette var langt i overkant av hva vi hadde forventet. Vi er selvsagt trygge på produktene og prøver til enhver tid å optimalisere produksjon og smak i tett samarbeid med våre partnere på kryddersiden. Men at vi skulle hente hjem seks gull så jeg ikke for meg. Det gir oss veldig god tro på det vi driver med her i bedriften og er selvsagt en voldsom inspirasjon til videre satsing.

Utvider med 880 kvadratmeter

– Apropos satsing, det ryktes at dere har konkrete utbyggingsplaner?
– Det stemmer. Vi skal utvide anlegget med hele 880 kvadratmeter. Veksten har vært så betydelig de siste årene at vi er nødt til å skaffe oss mer plass. Mellom 20 og 30 millioner kroner skal vi bruke på blant annet større pakkeavdeling, nytt varemottak for kjøttråvarer og ny fryseavdeling. Vi er så heldig å ha en tomt på 16 mål og det gir oss denne muligheten, sier Selmer-Hansen.

Distribuerer selv

Kjøttfarse har blitt det store satsingsområdet for Toten-bedriften og tonnasjen har i løpet av ti år blitt tredoblet til 600 tonn pr. år. Spekematen står nå for kun ti prosent av omsetningen. Toten Kjøtt distribuerer direkte til butikker på Østlandet, noe som gir kortreist mat. Med andre ord ingen omveier via grossistlager.

– Bilene fylles opp og vi sørger for en god og effektiv logistikk. Vi er opptatt av god oppfølging og har høyt fokus på at butikkene aldri skal stå tomme for våre varer.

Hvis noen av de store produsentene ikke klarer å levere til butikk som avtalt, hjelper vi ofte til slik at butikkene kan tilby våre produkter istedenfor. Det er bra for butikken og kundene, fastslår styrelederen i Toten Kjøtt, Rolf Selmer Hansen!

Totenbedriften er inne i samtlige fire kjeder på Østlandet.

Siste saker