Hampshire fortsatt overlegen på kjøttprosent

Etter 15 uker med slakting i 2021 er fasiten for oppstarten av året klar. Slaktevekta for alle hybridvarianter ender på mer eller mindre er 84,5 kilo i snitt. Gjennomsnittlig kjøttprosent… Les mer

Etter 15 uker med slakting i 2021 er fasiten for oppstarten av året klar. Slaktevekta for alle hybridvarianter ender på mer eller mindre er 84,5 kilo i snitt.

Gjennomsnittlig kjøttprosent for ScanPigs Hampshire-krysninger er 61,44 prosent. Det er 0,56 prosent høyere enn for duroc-leveranser til de private slakteriene.

- Resultatet blir enda sterkere dersom det sammenlignes med slakteri som verken indirekte eller direkte er på eiersiden i ScanPig; hele 0,84 prosent høyere kjøttprosent oppnår Hampshirekrysningen på samme vekt, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, styreleder i ScanPig.

- Vi er veldig fornøyde med at Hampshire leverer så bra ute i produksjonen. Tidligere har vi erfart at grisen har tilnærmet samme veksthastighet på «rimeligere» fôr. Jeg håper derfor produsentene tester litt ulike fôrvarianter med sikte på å optimaliseres økonomien i produksjonen.  

Juul-Hansen oppfordrer produsenter som ikke har prøvd Hampshire enda til å teste rasen selv og på den måten skaffe seg et godt faktagrunnlag.

Hampshiresemin er tilgjengelig for alle produsenter uavhengig av slakteritilknytning.

Les mer om Scanpig og svinerasen Hampshire

Siste saker