Har laget bondeleksikon på nett

Har laget bondeleksikon på nett «Bondeboka» gir oversikt over sentrale tema i bondehverdagen og er laga for bønder i Vestland. Men den kan selvsagt brukes av alle. – Bondeboka gir… Les mer

Har laget bondeleksikon på nett

«Bondeboka» gir oversikt over sentrale tema i bondehverdagen og er laga for bønder i Vestland. Men den kan selvsagt brukes av alle.

– Bondeboka gir deg en oversikt over viktige spørsmål knytt til å eie og drive en gård. Vi har systematisert bondeboka ut fra sentrale tema i bondehverdagen og på en slik måte at du raskt finner fram til det du ønsker å vite mer om. Mye av innholdet gjelder landbruket i Vestland, og har vært etterspurt av både forvalting og bønder i fylket vårt.

Det skriv Landbruksavdelinga hos Statsforvalteren i Vestland som nylig har lansert et oppslagsverk på nett, og adressen er selvsagt www.bondeboka.no. Her finner du alt om regelverk, lovverk og ordninger du bør kjenne til innenfor de ulike produksjonene.

– Innholdet er opprettet med stort omhu, men vi kan ikke garantere for at alt innhold er fullstendig, oppdatert og rett, skriv de.

Siden er delt inn i bolker: egen gård, oppstart, drive gård, tilleggsnæring, lokalmat, skogbruk, melk og så videre. Her finner du godt oppsummert informasjon om nær sagt det meste en lurer på når en skal til å drive, eller allerede driver en gård.

– Vi ønsker deg lykke til med det gode og viktige arbeidet du gjør på gården din. Finner du noe som er feil, lenker som ikke fungerer eller mangler, kan du ta kontakt med ansvarlig for sida, skriver Statsforvalteren i Vestland.

Siste saker