Heinrich Jung vant Matprisen 2019

Heinrich Jung vant Matprisen 2019 – Heinrich Jung er nisjeprodusenten som viser at man kan drive stort, og samtidig vise respekt for alle levende veseners egenverdi! Heinrich Jung vant årets… Les mer

Heinrich Jung vant Matprisen 2019

– Heinrich Jung er nisjeprodusenten som viser at man kan drive stort, og samtidig vise respekt for alle levende veseners egenverdi!

Heinrich Jung vant årets Matpris. Foto: Facebook

Slik begrunnet juryen sitt valg av Jung som mottaker av årets Matpris.

Forbilde

– Årets vinner er et positivt forbilde, og har ingen svin på, men i skogen! Vinneren bryr seg lite om trynefaktor, men er over middels interessert i tryner.

Han kan i kampens hete være stor i kjeften, men budskapet er like dypt som trellene i vinnerens arbeidsnever, sier Morten Karlsen, jurymedlem og direktør Innkjøp og verving, NHO Reiseliv.

Morten Karlsen

Festaften

Det var i midten av november at Matprisen ble delt ut i forbindelse med en stor festaften i Oslo til ære for dem som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Heinrich Jung stakk av med seieren i priskategorien Matprisen.

– Må endres

– Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og andre mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikk knyttet til bærekraft og økologi, sa Morten Karlsen.

Siste saker