Hellas vil lære sporing av slakterier i Norge

Hellas har kastet sine øyne på Norge med tanke på å etablere full sporbarhet på slakteriene. Nylig besøkte styrelederen i den greske slakteriorganisasjonen bl.a. KLF og Fatland Oslo for å se og lære.

Det gjorde han sammen med Lavranos Christos fra den største kjøttbedriften på ferieøya Korfu.

150 SLAKTERIER
I Hellas har man ennå ikke klart å få til full sporbarhet på de rundt 150 slakteriene i landet. Riktignok har noen få store storfeslakterier dette på plass, men hovedtyngden av gresk slakteriindustri sliter på dette viktige området. Det skyldes mange forhold, blant annet graden av byråkrati i det greske styringssystemet.

Styreleder Vasilios Megalovasilis i «The Greek Slaughter Houses Association» hadde fått oppdraget med å hente inspirasjon fra Norge av den greske landbruksministeren.

OGSÅ ANIMALIA
– Det norske sporingssystemet på slakterier er noe av det alle ypperste i Europa. Det visste vi fra før og derfor var det naturlig for oss å se til Norge i arbeidet med å bli bedre på dette viktige området. Vi besøkte først Fatland Oslo for å erfare hvordan det praktisk fungerer i slaktereianlegget. For meg var det svært nyttig å oppleve så mye kompetanse og kunnskap. Og ikke minst møte så mange vennlige mennesker overalt, sier Vasilios Megalovasilis.

GODT ORGANISERT
– Hva imponerte deg mest ved besøket i Oslo?
– Om vi ser bort fra det fantastiske været, vil jeg trekke fram den gode organiseringen i alle legg ved Fatland-anlegget. Med hjelp fra Animalia, er min ambisjon og skape det samme system og få til like god organisering i vårt land. Vi trenger å få på plass et velfungerende sporingssystem så raskt som mulig, men vi trenger altså bistand til dette. Det føler jeg vi har fått her i Oslo, sier styrelederen i den greske slakteriorganisasjonen.

TIL IRLAND
I det møysommelige arbeidet med å bli bedre på sporing og sporingsløsninger, skal han også besøke Irland.

– Vi har valgt oss ut et EU-land i tillegg til Norge. Irland har vi mye til felles med på mange områder og det passer oss bra å få inspirasjon også derfra. Når det gjelder Norge, er det som kanskje imponerer meg mest at dere som land utenfor EU, har så gode rutiner på dette området. Slikt står det respekt av, sier Vasilios Megalovasilis.

Axel Dønnum Jensen, leder av slakterivirksomheten ved Fatland Oslo, viser mer enn gjerne fram anlegget på Furuset for internasjonale gjester.
– Det er alltid interessant å sammenligne og diskutere løsninger med slakterier fra andre land, sier Dønnum Gjesten.

Siste saker