Helsefarlig for kvinner å spise for lite kjøtt

Helsefarlig for kvinner å spise for lite kjøtt Unge jenter får i seg for lite kjøtt og meieriprodukter. Årsaken er til dels bekymring for klimaendringer. Dette går ut over kvinners… Les mer

Helsefarlig for kvinner å spise for lite kjøtt

Unge jenter får i seg for lite kjøtt og meieriprodukter. Årsaken er til dels bekymring for klimaendringer. Dette går ut over kvinners helse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Mange unge kvinner får helseproblemer på grunn av kostholdet. De spiser for lite rødt kjøtt og får i seg for lite meieriprodukter.

Micronutrient deficiencies from vegetarian and vegan diets (University of Reading - 18.01.2022) Anerkjente forskere advarer nå britiske kvinner. Omtrent halvparten av jenter mellom 11 og 18 år får i seg mindre enn det som regnes som et minimum av jern, jod, kalsium og sink.

Årsaken er at unge jenter i større grad lar seg skremme av holdninger om at kjøtt og meieriprodukter er skadelig for miljøet, ifølge Ian Givens. Han er professor i ernæring ved Institute for Food, Nutrition and Health at Reading University. Professoren rapporterte at unge kvinner var mer utsatt for denne type mangler sammenlignet med unge menn.

Stadig flere unge jenter/kvinner blir vegetarianere eller veganere. Dette er et stort problem, siden tenårene er avgjørende for en kvinnes helse gjennom resten av livet.

Særlig kalsium og magnesium er viktig for utviklingen av skjelettet, og ifølge Givens risikerer unge kvinner som lider av mangelsykdommer, enda større problemer etter overgangsalderen, da østrogenet i kroppen reduseres. Mangel på østrogen forsterker risikoen for benskjørhet.

Siste saker