Hovelsrud-kylling fikk spesialitetspris

Hovelsrud-kylling fikk spesialitetspris – Hovelsrud-kylling løfter dyrevelferd til et nytt nivå og anstrenger seg for å produsere kjøtt som gir smak i særklasse. Det sa fagsjef for lokalmat Lars Haug… Les mer

Hovelsrud-kylling fikk spesialitetspris

– Hovelsrud-kylling løfter dyrevelferd til et nytt nivå og anstrenger seg for å produsere kjøtt som gir smak i særklasse.

Det sa fagsjef for lokalmat Lars Haug da den økologiske kyllingen fra Hovelsrud gård ble hedret som en Spesialitet. Dette gikk ikke ubemerket hen. Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy og konsernsjef i NorgesGruppen Runar Hollevik hadde begge tatt turen for å hedre den dyktige bonden.

Kvalitetsmerket Spesialitet plasserer Hovelsrud-kyllingen i øverste sjikt i sin kategori sammen med kyllingen fra Holte gård og Stangekylling. Fra før har de Dyrevernalliansens merke for god dyrevelferd. Marianne Olssøn mener disse merkene henger tett sammen.

– Kyllingene våre har det veldig bra og det virker inn på smaken. Hun gleder seg til å bruke Spesialitet fremover og ser det som en døråpner og en veiviser for bevisste forbrukere som ser sammenhengen mellom god smak og god dyrevelferd.

Siste saker