Hva er en perfekt julepølse?

Under bedømmingen på NM i Kjøttprodukter spurte vi en erfaren dommer om hva du som kjennetegner de beste julepølsene.

Her finner du julematvinnerne fra NM i Kjøttprodukter. Søk på pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker og steker.

Bjørn-Tore Teigen er en av dommerne som har vært med lengst i NM i Kjøttprodukter. Han er diplom pølsemaker, og har flere tiårs erfaring fra det å lage pølser og farseprodukter. Vi snakker julepølser, wienerpølser, ostepølser, spesialpølser og medisterkaker.   

Hvordan vil du beskrive en god julepølse? 
- For meg er en tradisjonell julepølse en rundt ring. Gjerne litt stor, og jeg vil at den skal være hvit, helt lys og klar på en måte. For meg er det urøkt julepølse som er julepølsa, sier Teigen.

Hvordan anbefaler du å tilberede julepølsene?
- Når du først har kjøpt en julepølse, så skal den trekkes. Jeg synes det er fint at man trekker den først, og så kan man stykke den opp i biter, og legge den i en langpanne. Eventuelt steke den sammen med ribba på julaften.

- Ellers er det fantastisk å steke den i en stekepanne med litt godt smør og ikke alt for høy varme. Da får du den gode smørsmaken ved siden av.

- Men husk å trekke pølsa først for å få varme i den, og så ettersteke i stekepannen eller langpannen. Det gir det lille ekstra å få stekesmaken, så det blir mitt lille tips til forbrukeren, sier Teigen.

Her finner du julematvinnerne fra NM i Kjøttprodukter. Søk på pålegg, pinnekjøtt, julepølser, medisterkaker og steker.

Siste saker