Hvem blir årets unge bonde?

Hvem blir årets unge bonde? Hvem blir årets unge bonde her i landet. Det avgjøres Fredag 10. november under jordbruksmessen Agroteknikk i Lillestrøm. Konkurransen ble lansert på mat-, kultur- og… Les mer

Hvem blir årets unge bonde?

Hvem blir årets unge bonde her i landet. Det avgjøres Fredag 10. november under jordbruksmessen Agroteknikk i Lillestrøm.

Konkurransen ble lansert på mat-, kultur- og landbruksmessen Markens Grøde i Rakkestad tidligere denne måneden og konkurransen avholdes for niende år på rad. Den arrangeres av Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s og Felleskjøpet Agri. Hovedfokuset i år er bærekraft.

Jon Georg Dale, som er landbruks- og matminister og juryleder for Årets unge bonde, har selv sagt at Norge har behov for en ny generasjon med bønder som tenker nytt og som tør å satse på et bærekraftig og fremtidsrettet landbruk, der både teknologi og ressurser blir utnytta på stadig nye og mer effektive måter.

Han synes arrangementet «Årets unge bonde» er et flott tiltak for å løfte frem og synliggjør dyktige unge bønder, som og blir viktige inspirasjonskilder for ungdom som vurderer å gå inn i næringen.

Kriteriene for å være med er at bonden er matprodusent, under 35 år, og er et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. I tillegg vil juryen i år se spesielt etter bønder som driver gården på en bærekraftig og fremtidsrettet måte.

Vinner du får du 20?000 kroner i reisestipend, et gavekort på kr 10?000 fra Felleskjøpet Agri og Norske Landbrukstjenester vil sponse avløser på gården din inntil en uke.

Siste saker