Idsøe åpner restaurant i Stavanger

I disse dager åpner A. Idsøe sin nye restaurant vegg i vegg med kjøttbutikken i Stavanger sentrum. Grill & Berkel er navnet på nyskapningen. Av Per A. Sleipnes I 30… Les mer

I disse dager åpner A. Idsøe sin nye restaurant vegg i vegg med kjøttbutikken i Stavanger sentrum. Grill & Berkel er navnet på nyskapningen.

Av Per A. Sleipnes

I 30 år har Albert Idsøe jr. gått svanger med planer om restaurantdrift. Nå settes altså planene ut i livet. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Anbjørn Øglend og Albert Idsøe jr. som nå bokstavelig talt bærer frukter.

Plass til 55 gjester

– Dette har vi jobbet for lenge og nå er vi klare. Vi skal gi det stavangerske restaurantpublikum et godt argument for å spise ute på restaurant. Det skal skje via høy kvalitet på det vi serverer. Solide restaurantfolk skal sørge for det. Vi får plass til 55 gjester og råvarene vi skal benytte på restaurantkjøkkenet vil i stor grad komme fra egen butikk/produksjon. Denne investeringen på rundt 15 millioner kroner gjør vi med hjertet, poengterer Albert Idsøe jr.

Ikke bare kjøtt

For å kunne realisere restaurant-prosjektet, ble naboeiendommen kjøpt opp. I denne er det ikke bare funnet plass til restaurant. I andre etasje er det innredet lokaler med tanke på bl.a. kursvirksomhet og det er også mulig å for gjester å bestille bord til større selskaper.

– Hva med menyen? Blir det kun kjøtt som serveres eller har dere også plass til vegetarianere?

– Alle skal ha glede av å komme til vår restaurant. Det innebærer selvsagt at menyen består av flere ulike råvarer. Men at det blir mest kjøtt, ligger vel i kortene siden det er nettopp kjøtt vi primært driver med.

Spekemat-slicer

– Og hva henspeiler navnet på?

– Navnet Grill & Berkel betyr at alt vi serveres varmt har vært innom grillen og Berkel innebærer at alt det vi serverer av spekemat har fått en omgang på den røde flotte sliceren fra nederlandske Berkel. Selve symbolet på spekemat i tynne skiver.

25 millioner kroner

Da vi besøkte bedriften i Stavanger sentrum, var iherdige montører i gang med å legge siste hånd på restaurantverket, bl.a. en glassdør som bidrar til at gjestene fra restauranten kan se inn i butikken med den lange delikatesse-disken. Og nettopp butikken spiller en viktig rolle også i satsingen på restaurant. Bedre utnyttelse av kjøttet og derigjennom mindre svinn, er stikkordet. Butikken omsatte for øvrig for imponerende 45 millioner kroner i fjor.

– Hvor mye forventer dere å omsette for i restauranten?

– Når den er skikkelig oppe og går, har vi en målsetting om å omsette for rundt 25 millioner kroner i restaurantdelen. Det kan høres ut som et «hårete» mål, men jeg tror det er realistisk, mener Albert Idsøe jr.

Siste saker