Jæder fikk kjøtt- og fjørfebransjens hederspris

JÆDER Ådne Espeland AS er tildelt KLFs hederspris 2019.

Hedersprisen ble delt ut i forbindelse med KLF sitt landsmøte i England.

– Prisen gikk til den KLF-bedriften i Norge som de siste par årene har vist “det lille ekstra”. Eller sagt på en annen måte: fortjener å få den ekstra hederen en slik pris representerer, sier juryens formann Per A. Sleipnes.

Juryen hadde i år åtte bedrifter til vurdering, bl.a. på basis av innspill fra andre aktører I bransjen. Av disse åtte satt vi igjen med fire bedrifter i en finalerunde.

Om vinneren av årets hederspris sa juryen følgende:

Hedersprisen går til en bedrift som må sies å være en av privat bransjes mest tradisjonsrike. Gjennom mange år har bedriften stått i aller fremste rekke når det gjelder innovasjon, kvalitet og nye produksjonsmetoder, men samtidig tuftet på det beste av gamle håndverkstradisjoner.

Vi snakker om en klassisk familiebedrift der nye generasjoner har tatt ansvar og brakt tradisjonene videre. I 2018 overtok fjerde generasjon den daglige ledelsen av familiebedriften.

– Dette er stort for oss. Denne anerkjennelsen vet vi henger høyt og flere andre bedrifter fortjener den. At vi ble valgt ut i år, gir oss ytterligere inspirasjon til å utvikle oss videre, sa daglig leder Guro Espeland etter prisutdelingen.

Hun er stolt over at bedriften var en av de første i kjøttbransjen som ble sertifisert som Miljøfyrtårn.
– Vi har som målsetting å bære best i kjøttbransjen på bærekraft og har satt i verk tiltak for å redusere vårt klimaavtrykk ved å dekke taket på fryselageret med solcellepaneler.

Alle medlemsbedriftene i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund er aktuelle kandidater for hedersprisen. Juryen tar imot forslag på kandidater fra medlemsbedrifter, kunder, handelen og enkeltpersoner. Juryen kan også fremme egne kandidater.

Tidligere vinnere av prisen ser finner du her.

Siste saker