Jærkylling vant over Nortura

Nortura har plikt til å levere slakteklar kylling til partenes felleseide slakteri Nærbø Kyllingslakt.

Jæren tingrett har i dag avsagt dom i rettssaken mellom Jærkylling og Nortura, og slått fast at Nortura har plikt til å levere slakteklar kylling til partenes felleseide slakteri Nærbø Kyllingslakt.
- Dette er en gledens dag for norske forbrukere. Dommen vil bidra til bedre konkurranse og større effektivitet i det norske markedet for hvitt kjøtt. Vi er klare til å øke produksjonen og forsyne norske kunder med flere kvalitetsprodukter, sier daglig leder i Jærkylling, Hallstein Bø.
Dommen fra Jæren tingrett gir Jærkylling medhold på alle punkter.
- For Jærkylling må dette karakteriseres som en knusende seier. I tillegg til å vinne saken fikk vi også medhold om såkalt midlertidig forføyning, noe som innebærer at Nortura må levere bestilt volum fra vårt felles eide slakteri umiddelbart. Rettsavgjørelsen gir dermed Jærkylling og produsentene i Rogaland trygghet for videre vekst, sier Bø.
Jærkylling har on-line filetering av kylling. Kyllingfileten er pakket i forbrukeremballasje kun timer etter slakting, og hele prosessen foregår helautomatisk.
- For Jærkylling er ferskhet og matvaresikkerhet våre to viktigste parametere. Vi er en stolt leverandør av merkevaren Den Stolte Hane, sier Bø.
For ytterligere informasjon, kontakt:
Daglig leder for Jærkylling AS, Hallstein Bø, tlf: 92 08 28 30
Administrerende direktør i Cardinal Foods, Torfinn Higdem, tlf: 99 04 48 76
OM CARDINAL FOODS:
Cardinal Foods ASA er morselskap til Jærkylling AS, Norsk Kylling AS, Den Stolte Hane AS, Vestfold Fugl AS, og eggpakkeriet Cardinal Foods Ski AS.

Siste saker