Jørgen Wiig fratrer som konsernsjef i Grilstad

Etter snart seks år som konsernsjef i Grilstad, slutter Jørgen Wiig. Han vil lede konsernet ut juli måned. Wiig blir etterfulgt av Terje Sørnes. Grilstad-styret, i samarbeid med ledergruppen i… Les mer

Etter snart seks år som konsernsjef i Grilstad, slutter Jørgen Wiig. Han vil lede konsernet ut juli måned. Wiig blir etterfulgt av Terje Sørnes.

Fra venstre: Jørgen Wiig, Terje Sørnes og Ståle Gausen i Grilstad.

Grilstad-styret, i samarbeid med ledergruppen i konsernet, har besluttet at Grilstad sin organisering skal endres, blant annet for å styrke tilgang til kjøttråvarer og øke konkurransekraften på ferskvareområdet.

Deler av konsernet blir derfor skilt ut i en egen enhet og dette omfatter bl.a. Midt-Norge Slakteri AS, avdelinger for skjæring av kjøtt, ferskvareproduksjon i Brumunddal og markedsorganisasjonenFoodservice. Merkevarer og spekevarer på de tre produksjonsanleggene Ranheim, Stranda og Östersund, samt ferdigmatvirksomhetene hos Matpartner i Melhus og Holmens i Stavanger, blir videreført som enheter i Grilstad.

Det vil fremover være et svært tett samarbeid på flere områder mellom de to virksomhetene. Terje Sørnes (44) er ansatt som ny konsernsjef i Grilstad Holding AS og Grilstad AS, og Ståle Gausen (60) er ansatt som visekonsernsjef og vil lede de virksomhetene som skilles ut på råvarer/ferskvarer i et nytt selskap.

–⁠ Styret er stolt over å kunne rekruttere toppledere fra Grilstad sin egen ledergruppe, sier Styreleder Asbjørn Reinkind.

Sørnes er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og vært ansatt i Grilstad i 18 år i ulike stillinger, hovedsakelig innen salg og marked. Han har de siste syv årene jobbet som salgsdirektør dagligvare og vært en del av konsernledelsen.

Ståle Gausen har hatt en rekke stillinger i den private kjøttbransjen i hele sitt yrkesaktive liv. De siste 16 årene i Grilstad. Ståle Gausen kommer fra stillingen som Direktør for Råvarer, Innkjøp og Næringspolitikk i Grilstad, og er for tiden mat- og drikkeindustriens representant i NHO’s hovedstyret.

Siste saker