Karl Kristian Kongsted tilbake i KLF

Det er ansatt ny spesialveterinær svin i KLF. Karl Kristian Kongsted vender tilbake etter tre år som inspektør i Mattilsynet.

- For KLF er det utrolig hyggelig at Kongsted er tilbake som spesialveterinær svin. Med han vet vi at vi har fått en av Norges fremste svineksperter med på laget for å utvikle den private slakteribransjen videre, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF.

- Det er utfordrende tider for svinenæringen, og det å vite at både medlemsslakteriene og svineprodusenter som leverer til disse har tilgang til Karl Kristians spisskompetanse, er betryggende for alle. At han de siste årene har skaffet seg erfaring fra Mattilsynet er en positiv tilleggsfaktor.

Kongsted er fagdyrlege med gris som spesialitet. Det gir et godt grunnlag og faglig innsikt i griseproduksjon og grisesykdommer. Han jobbet tidligere i KLF fra 2006 til 2011.

- Jeg er utdannet veterinær fra Danmark med en fartstid i klinisk veterinærpraksis, hvor jeg primært jobbet med gris og rådgivning til griseprodusenter, og etter seks år i legemiddelbransjen flyttet jeg til Norge for drøyt 11 år siden. Jeg hadde da mitt eget enkeltmannsforetak, primært med konsulentoppdrag for danske svineveterinærer og fikk jobb i kjøttbransjen /KLF i 2006, sier Kongsted.

Jobben i KLF vil i stor grad bestå av å være bindeledd mellom ulike griserelaterte problemstillinger og fagpersoner.

- Jeg skal først og fremst jobbe tett sammen med en mindre stab av dyktige og kompetente produsentrådgivere som er tilknyttet de større private slakteriene.  I tillegg skal jeg yte rådgivning og være sparringpartner for primærprodusenter. Jeg håper slakteriene og produsentene vet å benytte seg av min kompetanse. Som alle i KLF, er jeg aldri lenger enn en telefon unna, sier Kongsted.

På spørsmål om det har skjedd mye i kjøttbransjen de siste fire årene, mener han det ikke er tilfelle. 

 - På godt og vondt tror jeg ikke det har skjedd store forandringer i svinenæringen. Det er fortsatt en hard konkurranse i markedet og en må være flink for å klare seg i bransjen. Jeg håper og tror at tonen i miljøet har blitt mer konstruktiv og løsningsorientert, og at svinenæringen klarer å stå sammen om å produsere friske og sunne griser som gir et tillitsfullt grisekjøtt til forbrukeren.

Karl Kristians tidligere erfaring fra arbeidet med hampshiregris i ScanPig kommer godt med.
- Målet er å løfte hamphiren ytterligere i det norske markedet. Utviklingen de siste årene har vært helt fantastisk med 16 prosents vekst i 2014 og en fortsatt vekst på 9 prosent inn i 2015, sier Kongsted.

Siste saker