Kjapt, tradisjonelt og marinert i Sandefjord

Kjapt, tradisjonelt og marinert i Sandefjord Kjøttdeig, pølser og andre tradisjonelle produkter er storselgerne hos Kiwi Kilgata. – Det de fleste vil ha, er ting som går fort, sier butikksjef… Les mer

Kjapt, tradisjonelt og marinert i Sandefjord

Kjøttdeig, pølser og andre tradisjonelle produkter er storselgerne hos Kiwi Kilgata. – Det de fleste vil ha, er ting som går fort, sier butikksjef Henriette Bjørklund.

Av Georg Mathisen

Kjøttdeigen er en sikker vinner, forteller Henriette Bjørklund.

– Det går mye kjøttdeig og pølser hos oss. Og mye som er ferdiglaget, som bare kan varmes opp og som du ikke trenger å gjøre så mye med. Nakkekoteletter og koteletter går det også bra med, sier Bjørklund.

Mager januar

Hun driver Kiwi-butikken i Kilgata, ved Indre havn i Sandefjord. Her har hun begynt året slik som de fleste andre som selger mat, gjør hver eneste gang desember glir over i januar: Magert.

– Det går mye kylling og fisk hos meg nå. Vi merker det at folk prøver å spise litt sunnere etter julen, sier hun.

Generelt selger Kiwi-butikken så mye fisk at sjefen synes det er litt synd for kjøttbransjen. En av landets beste fiskebutikker – Brødrene Berggren – ligger bare et par hundre meter unna. – Likevel er vi en av dem som har størst andel på fisk i distriktet vårt. Alle spiser fisk i Sandefjord, ifølge Henriette Bjørklund.

Enkelt og tradisjonelt

Et par hundre meter i den andre retningen ligger en annen sterk konkurrent: MENY Indre Havn. – De er en av de beste i landet, og de har kjøttdisk. Jeg skjønner at mange handler der. Men her er vi billigere på pris. Skal du ha de enkle tingene, kommer du hit, ifølge Kiwi-butikksjefen.

Så lenge kundene velger enkelt og tradisjonelt, er det sjelden nylanseringene blir slagere over en lengre periode.

– Det er ikke noe nytt som slår an sånn veldig akkurat nå. Det er de gode, gamle tingene som går jevnt og trutt. Og så går det selvfølgelig litt ting som er marinert og litt mer spennende, sier Bjørklund.

– Med ferdig marinert slipper folk å gjøre så mye selv. Pulled pork og varianter av det går veldig bra. Folk vil ha noe med litt mer smak, og de vil ha utenlandske smaker, sier hun.

Vanskelig å få nok

Problemet i Sandefjord er som i resten av landet: Det har vært vanskelig å få nok av alle varene.

– Vi har slitt med mye varer som leverandørene ikke har klart å levere. Slik er det vel hos alle, regner Bjørklund med.

– Det er det samme som med sesongvarer. Det blir alltid problem med leveringen av de samme produktene hver eneste gang. Det er fortsatt merkelig at de ikke klarer å produsere nok, men det er vel manko på råvarene, tenker jeg, sier hun.

Hun regner med at det ligger forklaringer der som hun som butikksjef ikke har oversikt over. Og så må jo hele dyret brukes, og da er det vanskelig å få regnestykket til å gå opp, sier Henriette Bjørklund.

Siste saker