Kjøttgründer satser på fisk

Kjøttgründer satser på fisk Anbjørn Øglend slo seg opp i kjøttbransjen med Prima Jæren og i fjor kjøpte han halvdelen av slakteribedriften A. Idsøe i Stavanger. Nå overtar han Global… Les mer

Kjøttgründer satser på fisk

Anbjørn Øglend slo seg opp i kjøttbransjen med Prima Jæren og i fjor kjøpte han halvdelen av slakteribedriften A. Idsøe i Stavanger.

Nå overtar han Global Fish i Egersund og starter produksjon av matfisk. Anbjørn Øglend fortsetter å overraske. Mange ble overrasket i fjor da han ble avbildet sammen med Albert Idsøe, innehaveren av Stavanger eldste bedrift. Det samme skjedde et par år tidligere. Da dukket han opp sammen med en annen gründer, Jakob Hatteland. I april åpnet de to en flunkende ny sildoljefabrikk i Egersund, Prima Protein.

Nå har Hatteland og Øglend gått et skritt lenger. De har etablert Prima Seafood AS. De vil inn i det de kaller «den blå sektoren i norsk matindustri».

– Etableringen av Prima Seafood AS er et naturlig steg i etableringen av et fullsortiments tilbud av pelagisk fangst med basis i satsingen til Prima Protein AS. Et fullt sortiment vil være til gagn både for leverende fiskere og kunder, som får en ny aktør med en mer helhetlig verdikjede opp mot konkurrentene, sier Anbjørn Øglend.

Siste saker