KLF-landsmøtet 2021 avvikles på Hankø

KLF-landsmøtet 2021 avvikles på Hankø OSLO Neste års KLF-landsmøte og ERFA-samling, skal foregå i Østfold, nærmere bestemt Hankø Hotell & Spa, utenfor Fredrikstad. Foto: hankohotell.no Målet med Landsmøtet 2021 er… Les mer

KLF-landsmøtet 2021 avvikles på Hankø

OSLO Neste års KLF-landsmøte og ERFA-samling, skal foregå i Østfold, nærmere bestemt Hankø Hotell & Spa, utenfor Fredrikstad.

Foto: hankohotell.no

Målet med Landsmøtet 2021 er å få til en bransjesamling som av medlemsbedriftene oppleves som en opptur på vei ut av koronatiden – både sosialt og faglig. ERFA- og landsmøtet neste år er lagt til 3.–

4. juni, men med frammøte til felles bespisning kvelden før, onsdag 2. juni.

Usikkerhet og utfordringer

– Er det ikke en viss risiko forbundet med det å planlegge Landsmøte og ERFA-møte etter tradisjonell modell nå i disse krevende korona-tider, adm. direktør i KLF, Bjørn-Ole Juul-Hansen?

– Et halvår inn i koronapandemien har alle våre medlemsbedrifter stått overfor usikkerhet og utfordringer de knapt noen gang tidligere har opplevd. De har alle lagt ned et enormt arbeid for å «komme på høyde» med situasjonen, finne løsninger som er tilpasset den nye virkeligheten og utvist en stor kreativitet for å løse hittil ukjente problemer. Koronatilstanden vil prege Norge lenge enda, men vi har tro på at når vi kommer til sommeren skal en samling for hele kjøtt- og fjørfebransjen være mulig å gjennomføre, sier Juul-Hansen.

Han peker på viktigheten av at bransjens folk kommer sammen til en sosial samling som er noe mer enn hva man klarer å skape gjennom webinarer og Teams-møter.

– Mer enn på lenge, trenger vi «kaffepraten» og småsnakket på kvelden, sier Juul-Hansen.

– God plass

– Det er sannsynlig at koronasituasjonen også neste sommer bidrar til at alle må forholde seg til smitteverntiltak og begrensninger i bevegelsesmønstre. Hvordan har dere hensyntatt dette og hvordan vil det påvirke landsmøtet?

– Lokalitetene vi har bestilt er store nok til at det er rom for betydelige smittevernstiltak uten at det skal gå for mye ut over kvaliteten i samlingen. Hankø Hotell & Spa er et hotell med en stil som minner om et gammelt, ærverdig engelsk hotell. Det er derfor god plass inne med flere salonger som uforstyrret kan benyttes til hyggelige samtaler i mindre grupper. Og som navnet sier; hotellet ligger på en øy slik at det er oversiktlig hvem som kommer og går, og hvem som eventuelt kan være på hotellet samtidig med oss. Vi mener det er alle muligheter for at vi skal få dette til på en god og trygg måte for deltakerne, understreker KLF-direktøren.

Hankø Fjord & Spa ligger i naturskjønne omgivelser og har mye å tilby sine gjester.

Foto: Google maps

Også bedriftsbesøk

Han er nøye med å presisere at bransjeorganisasjonen ikke vil utsette KLF-medlemmene for unødvendig smitterisiko! Derfor foreligger en plan B. Det er en digital samling, men Juul-Hansen har klokkertro på at Hankø-samlingen blir gjennomført.

– Hvor langt har dere kommet med planlegging av programmet og legges det opp til bedriftsbesøk også denne gangen?

– I tidligere Østfold fylke er det faktisk ganske mange, spennende matbedrifter både i og utenfor vår bransje. Så vi planlegger ulike bedriftsbesøk formiddagen 3. juni. Dette er nok det største usikkerhetsmomentet i planleggingen; endelig avgjørelse blir tatt kun få dager i forveien.

Kanskje kommer Bollestad

Programmet for øvrig, mener Juul-Hansen blir interessant og gjenkjennbart. Arbeidet med å sikre et innlegg fra en av de tre dagligvaretoppene er i gang, og landbruks- og matminister Olaug Bollestad har notert seg tidspunktet. Og det jobbes dessuten med å få på plass en spennende innleder på temaet «omstilling i bedrift når en bransje står overfor store omveltninger». KLF-direktøren lover dessuten at det blir kunstneriske/humoristiske innslag.

– Men vi kan heller ikke overse det faktum at «det brenner» rundt kjøtt- og eggbransjen. Klima, helse/kostholdsråd og dyrevelferd er noen viktige tema som både bransjen og samfunnet rundt oss er opptatt av. At vi snakker om hvordan vi som bransje skal gå veiene videre er både naturlig og nødvendig, avslutter Bjørn-Ole Juul-Hansen.

Han oppfordre medlemsbedriftene til å sette av dagene, at det er både lurt og klokt å delta med flere nøkkelpersoner, og ikke minst den neste generasjonen som er på vei inn i bedriftene. At Hankø Hotell & Spa også er et ideelt sted for å ha med ledsager, ligger i kortene…

Siste saker