KLF representert i Grüne Woche-delegasjonen

Onsdag til fredag denne uken er privat kjøttbransje representert i næringsdelegasjonen til Jon Georg Dale på Grüne Woche i Berlin.

– Jeg er selvsagt fornøyd med at departementet har funnet plass til KLF og flere av våre medlemsbedrifter i delegasjonen, sier Ståle Gausen, styreleder i KLF og direktør i Grilstad. – Dette er en anerkjennelse av at vi er viktige aktører for å fremme norsk mat og matkultur, han.

Mat og reiselivsaktører er invitert til dialogseminar og til åpningen av den norske standen på det som er verdens største mat- og jordbruksmesse. I fjor var 400.000 personer og nesten 5000 akkrediterte journalister innom de 1500 utstillerne.

Les mer om den norske paviljongen på årets Internationale Grüne Woche på Innovasjon Norges nettsider.

Tema for Næringslivsdelegasjonen har de siste årene vært næringsutvikling og verdiskaping i skjæringspunktet mellom mat, samferdsel og turisme. Statsråden leder årets delegasjonsmøte og innleder om bygging av Matnasjonen Norge.

– I fremtiden vil det bli stort fokus på trygg mat, helse og tillit til norsk matproduksjon. KLF og våre bedrifter skal være offensive bidragsytere rundt dette, samt i å delta i utvikling av gode, spennende og trygge varer.

– Disse områdene, opp mot en offensiv turistnæring, vil gi en spennende synergi for å utvikle nye satsninger og arbeidsplasser innen mat, drikke og turisme. Med KLF sine bedrifter over hele landet, er jeg sikker på at våre bedrifter vil være viktige brohoder i dette arbeidet, sier Gausen.

Vil bygge matnasjonen Norge (regjeringen.no - 14.12.2017)

– Grüne Woche er et godt utstillingsvindu for en del bedrifter innenfor norsk landbruk og matbransje. Det er også en nyttig møteplass der en treffer folk fra egen sektor, men også kan knytte nyttige kontakter innenfor reiseliv og handel, sier Ståle Gausen, styreleder i KLF.

KLF er representert i næringsdelegasjonen gjennom medlemsbedriftene Annis Pølsemakeri, Orkla og Grilstad. Bladene Kjøttbransjen og Kjøtt- og eggprodusenten er også representert og vil rapportere hjem i etterkant.

Siste saker