KLF rigger for digitalisering

KLF rigger for digitalisering I september ble Igor Novikov ansatt i stilling som prosjektleder for digitalisering i KLF. Etter en måned på Brynseng i Oslo, begynner han å bli kjent… Les mer

KLF rigger for digitalisering

I september ble Igor Novikov ansatt i stilling som prosjektleder for digitalisering i KLF. Etter en måned på Brynseng i Oslo, begynner han å bli kjent med de mange fellesløsningene som KLF drifter eller er en del av.

Igor Novikov er ansatt i stilling som prosjektleder for digitalisering i KLF.

Igor er levende opptatt av teknologi. Alt fra mekanikk, elektronikk til programvare. Han har studert mekanikk og styringssystemer, forbrukeratferd med merkevarebygging, samt prosjektledelse og administrasjon.

– Helt siden mitt første IT-oppdrag for snart 20 år siden, der jeg satte opp nettverk og oppgraderte maskinparken til Windows 2000 på en ungdomsskole, har jeg vært i diverse tekniske stillinger i forskjellige bransjer. På denne tiden har det vært helt andre muligheter for en teknsik nerd som jeg var. Jeg tror ikke noe slikt hadde vært mulig  idag når jeg tenker på hvilke krav det stilles til et skolenettverk.

Framoverlent

– Hva gjør en prosjektleder for digitalisering i KLF?

– Digitalisering er ikke lenger å bytte ut penn og papir med PC. Jeg skal arbeide for å gjøre KLF mer fremoverlent når det kommer til teknisk innsikt, fremdrift og hjelpe til med å ta riktige veivalg. Det forutsetter blant annet planlegging, prioritering, koordinering, kommunikasjon, oppfølging og en god del teknisk arbeid.

– Vi må ikke ende opp med mange «individuelle» systemer som ikke snakker sammen, eller med IT-løsninger som ingen klarer å ta i bruk.

CRM-løsning

– Hva vil du ta tak i først?

– Jeg vil starte med de systemene som står nærmest KLFs kjernefunksjoner og har allerede gått i gang med videreføring av arbeidet knyttet til CRM-løsning samt lansering av nye nettsider. Daglig kommunikasjon med medlemmer, myndighetene og samarbeidspartnere utgjør en vesentlig del av arbeidshverdagen til KLF. Det er helt naturlig å ta tak i dette først.

Nye medlemssider er på vei

Igor forteller at nettsider er på plass i løpet av høsten. Det blir nytt design, moderne brukeropplevelse, oppdatert og forenklet struktur, mer relevant søkefunksjon og sist, men ikke minst helt nye «Medlemssider».

– Målet er at medlemmer får eksklusiv tilgang til tidsaktuell informasjon, fagartikler, statistikk, og dette er bare begynnelsen. Vi skal ta i bruk vår nye CRM-løsning for mer effektiv arbeidsflyt, forenklet ekstern og intern kommunikasjon og bedre samhandling. Jeg tror medlemmene vil merke stor forskjell.

Vil etablere It-nettverk

– Jeg ser veldig frem til å komme meg ut på besøk til våre medlemmer etter hvert som vi får bukt med covid-19. Å bli kjent med hvilke systemer som er mest brukt i bransjen på alt fra slakting, sporing, merking og logistikk, vil gjøre meg bedre i stand til å se det store bildet. Jeg vil se på muligheter for å etablere et nettverk med It-personell i medlemsbedriftene da det ligger flere spennende muligheter innen kompetansedeling og felles it-initiativer. Akkurat nå er det vanskelig med besøk, så jeg får inntil videre perfeksjonere min favoritt, når det kommer til kjøtt, som er marinert andebryst stekt i smør, hvitløk og rosmarin, med fløtesaus, kokte gulrøtter og asparges på siden, avslutter Igor.

Siste saker