I denne KLF-studiosendingen møter vi nylig avtrappede daglig leder i KOM, Britt Kristiansen og nyansatte daglig leder Brit Selebø. KOM – Opplæringskontoret for salg- og matbransjen er godkjent i ni fylker. Mange av KLFs medlemsbedrifter er allerede tilknyttet som lærebedrifter.
Selv om noen av bedriftene i bransjen er flinke og har forpliktet seg, mener KLF potensialet er stort, og at bransjen må ta større ansvar. – Ikke tenk kortsiktige kostnader. Det er et skrikende behov for fagfolk i bransjen. I fjor ble det kun utdannet to slaktere, fire pølsemakere og to i industriell matproduksjon. Heldigvis økte antallet kjøttskjærere til tolv. Men behovet er mye høyere, så her må kjøttbedriftene på banen. Bransjen må se nytten av å utvikle fagfolk som kan bidra til å holde faget ved like fremover, sier Kristiansen.
I denne sendingen får seerne en status på hvor vi står som bransje og fagutdanning. KOM går også gjennom hva du som bedrift kan og bør gjøre for å sikre flere unge fag/svenneprøve i bransjen. Vi tror sendingen vil passe for daglig leder, fabrikksjefer og HR-ansvarlige i medlemsbedriftene.
Plansjer fra denne sendingen finner du her: