Kraftfull Åkebergsatsing i Krokstadelva

– Det er viktig for oss å presisere at vi kun leier lokalene som selskapet Foods tidligere drev sin virksomhet fra. Vi har overtatt deler av arbeidsstokken, men utover det… Les mer

– Det er viktig for oss å presisere at vi kun leier lokalene som selskapet Foods tidligere drev sin virksomhet fra. Vi har overtatt deler av arbeidsstokken, men utover det har vi ingenting med dette skandaleselskapet å gjøre.

Daglig leder og eier i Åkeberg Skoglunn, Roger Lund, ønsker med dette å klargjøre at de ikke har noen form for kobling til Foods - som drev virksomhet i de samme lokalene i Krokstadelva utenfor Drammen. For øvrig lokalene som Fevang Kjøtt i tidligere tider drev sin virksomhet fra.

Det er gjennom selskapet Avempro (tidligere Norfood) at denne virksomheten drives og det handler om skjæring og foredling av kylling. Det var i juli i fjor at Avempro ble etablert og selskapet har i løpet av det halve driftsåret som har gått, omsatt for til sammen 70 millioner kroner. I år regner Roger Lund & Co. med å omsette for rundt 150 millioner kroner.

– Vi har stor tro på denne virksomheten og ikke minst de ansatte her. Åkeberg Skoglunn er Avempros hovedkunde og via denne virksomheten vil vi styrke vår sterke posisjon inn mot virksomheter som satser på kebabprodukter basert på kylling.

– Vi kjøpte tidligere en hel del kylling fra det nå nedlagte Foods-selskapet og det var viktig for oss å opprettholde denne leveringskanalen etter at Foods ble borte. Det har vi klart via denne satsingen. Men som sagt: vi leier kun lokaler og har ingen som helst link til det nå nedlagte Foods, påpeker Roger Lund.

Foods-leder dømt (bladet Kjøttbransjen - 25.02.2021)

– Når tok dere beslutningen om å satse her?

– Da vi så at Foods mistet tilgangen fra råvarer, startet vi prosessen. Det var vel et drøyt halvår før kollapsen i selskapet.

Et interessant aspekt ved det som har skjedd i Krokstadelva er at Åkeberg Skoglunn de siste årene har innlemmet en rekke små kjøttbedrifter i sin egen virksomhet. Krosby er det aller siste eksempelet. Men i tur og orden har Oslo-bedriften «reddet» bedrifter som Butcher, Manstad Kjøtt, Brødr. Michelsen, Krone Kjøtt (Finsbråten) og Økern Kjøtt. Det innebærer at arbeidsplasser er blitt sikret.

Nå nærmer Oslo-selskapet seg en omsetning på en halv milliard kroner, bl.a. takket være at disse bedriftene har havnet i Åkeberg-folden.

Siste saker