Kraftig nedgang for global kjøttindustri

Kraftig nedgang for global kjøttindustri Global kjøttindustri synker med 5,3 prosent til 1,3 milliarder amerikanske dollar i 2020 på grunn av koronapandemien, ifølge GlobalData. Illustrasjon: Colourbox/manipulert Aktiviteten til kjøttprodusenter i… Les mer

Kraftig nedgang for global kjøttindustri

Global kjøttindustri synker med 5,3 prosent til 1,3 milliarder amerikanske dollar i 2020 på grunn av koronapandemien, ifølge GlobalData.

Illustrasjon: Colourbox/manipulert

Aktiviteten til kjøttprodusenter i Nord-Amerika fortsetter å generere mye støy, med noen store prosessanlegg som Tyson og JBS fortsetter driften. Fortsatt turbulens blant kjøttindustriaktører vil sannsynligvis skade forbrukernes tillit til tilknyttede matprodukter, mener GlobalData – et ledende data- og analyseselskap.

Ifølge selskapets siste justerte prognoser for koronavirusets herjinger, er verdien av det globale kjøttmarkedet verdsatt til 1,3 milliarder dollar ved utgangen av 2020, noe som gjenspeiler en nedgang for året på 5,3 prosent. Dette er en sterk kontrast til den forventede basisveksten industrien opplevde før pandemi. Før korona-krisen, forventet den globale kjøttindustrien å vokse med en årlig hastighet på 2,6 prosent i 2020 for å nå en verdi på 1,4 milliarder dollar.

– Kjøtt er grunnleggende viktig i mange kulturer over hele verden, og dermed er den globale nedgangen tydelig på grunn av den usikkerheten og forstyrrelsen i forsyningen mange markeder står overfor, sier Carmen Bryan, forbrukeranalytiker i GlobalData.

Siste saker