Kundene vil ha testvinnerne til jul

Kundene vil ha testvinnerne til jul Lillestrøm Kundene hos Obs Lillestrøm vil ha testvinnerne til jul. – Alt som får gode terningkast selger, sier ferskvareansvarlig Ole Kristian Martinsen og finner… Les mer

Kundene vil ha testvinnerne til jul

Lillestrøm Kundene hos Obs Lillestrøm vil ha testvinnerne til jul. – Alt som får gode terningkast selger, sier ferskvareansvarlig Ole Kristian Martinsen og finner frem Henriettes pinnekjøtt.

Av Georg Mathisen 

– Henriettes vant i forfjor, i fjor ble det andreplass og i år vant de igjen, sier Martinsen. Coop kan dessuten skilte med tredjeplass for Coop pinnekjøtt på årets test hos Klikk.no.

– Noen kommer bare for å få det som vinner. De stoler på VG og de andre testene, fastslår han.

Lillestrøm er ribbeland til jul, og ferskvaresjefen selv spiser ribbe julaften. – Jeg er veldig glad i pinnekjøtt, men julaften blir det ribbe, forteller han.

Hampshire-ribbe

På ribbefronten snakker han gjerne om Coops egen ribbe av Hampshiregris, og også om Gilde juleribbe. Ribben handles gjerne tidlig:

– Kundene begynner med å komme tidlig og spørre etter de ribbene som vant i fjor. I fjor ble det altfor lite av vinnerne, derfor vil de være tidlig ute i år. Så kjøper de fjorårsvinnerne og legger dem i fryseren, sier Ole Kristian Martinsen.

I år håper han at tilgangen på de beste ribbene skal holde helt til jul.

Førjulstradisjoner

Julemat er ikke bare julekvelden, selvsagt. – Spesielt de kundene som er litt eldre, skal gjøre det meste av tradisjoner frem mot jul, konstaterer han.

De årlige klagene på at «juleproduktene kommer altfor tidlig», kommer aldri til butikken. I praksis har folk lyst på juleproduktene når de kommer. – De ryker fort ut av disken, sier Martinsen mens han bygger om julekjøttdisken. Etter hvert som julen kommer nærmere, får juleproduktene gradvis mer og mer plass i diskene.

Det betyr blant annet gode salgstall for medisterkakene fra Smedstuen. Romeriksprodusenten er et godt eksempel på lokalmaten hos Obs på Lillestrøm, og selger mye bedre når de er godt synlige. – Medisterkakene derfra er et veldig populært impulskjøp, forteller Martinsen.

Sau i fokus

Obs-varehuset har forøvrig registrert voldsom økning i etterspørselen etter fårekjøtt, etter NRK-reportasjene om alt kjøttet som ligger på fryselager.

– Da våknet kundene plutselig, forteller Martinsen.

Det er ikke mulig å forutse hvor mediene hopper og hvor de kommer, de neste oppslagene som får nok oppmerksomhet til at forbrukerne faktisk blir påvirket. – Det blir vel en reprise av det som skjedde med hønsekjøttet, antar han. Forrige gang var det hønene som ble tema for nyheter om at mat gikk til spille. Mange spurte etter dem en stund, men nå har det stoppet opp.

– De som først og fremst spør etter sau, er våre nye landsmenn, sier han.

Dermed vender han tilbake til pinnekjøttet. – Det er populært hos kunder fra Afghanistan, smiler han – norsk pinnekjøtt er godt tilpasset de tradisjonene som afghanske ganer er vant til hjemmefra.

Siste saker